Najnovije vesti

SUSRET U SUBOTICI: Ministri Stefanović i Pinter o borbi protiv kriminala (FOTO)
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ministri unutrašnjih poslova

SUSRET U SUBOTICI: Ministri Stefanović i Pinter o borbi protiv kriminala (FOTO)

Politika

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović istakao je danas u Subotici, posle sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom, da je saradnja policija dve zemlje na najvišem mogućem nivou, saopštio je Stefanovićev kabinet.

 

"Zajednička sednica dve vlade potvrdjuje bliske i komšijske veze Srbije i Mađarske, a policijska saradnja između dve zemlje odvija se na najvišem mogućem nivou", rekao je Stefanović.

 

Prema njegovim rečima, sa kolegom Pinterom sastajao se više puta, najviše od svih ministara unutrašnjih poslova, a rezultat tih sastanaka uvek su bili konkretni koraci u pravcu unapređenja bezbednosti gradjana Srbije i Mađarske i saradnje dve policije.

 

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Stefanović je naveo da je sa Pinterom razgovarao o merama koje treba preduzeti kako bi se smanjila dužina čekanja na graničnim prelazima, posebno tokom letnje turističke sezone. On je ukazao da je ujedno prioritet da se očuva bezbednost građana Srbije i Mađarske.

 

"Naš zadatak je da održimo nivo bezbednosti na visokom nivou i da ne dozvolimo šverc preko graničnih prelaza ili da se na bilo koji način ugrozi bezbednost građana Srbije i Mađarske", poručio je Stefanović.

 

On je zahvalio Pinteru na razumevanju, ali i na donacijama koje su ojačale kapacitete srpske granične policije i pomogle da spremno odgovori na izazove ilegalnih migracija, šverca narkotika i sprečavanje drugih krivičnih dela.

Madjarski ministar unutrašnjih poslova istakao je da je saradnja policija Madjarske i Srbije harmonična i dobra, posebno u oblasti suzbijanja ileganih migracija i organizovanog kriminala od čega koristi imaju gradjani dve zemlje.

 

Govoreći o gužvi na graničnim prelazima, Pinter je naveo da je Evropska unija nedavno odobrila najnoviji sporazum o graničnoj kontroli.

 

"Oni granični prelazi koji nisu bili stalni, sada će biti. Sa kolegama iz Srbije formiraćemo radnu grupu koja će predložiti mere kako da ubrzamo putnički i teretni saobraćaj, ali svakako brzina ne sme biti na štetu bezbednosti", naglasio je Pinter.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...