VUČIĆ UPUTIO PORUKU POLITIČKIM PROTIVNICIMA: Mi na ulici ne razgovaramo
Foto: Ana Paunković

ne prihvata ucene

VUČIĆ UPUTIO PORUKU POLITIČKIM PROTIVNICIMA: Mi na ulici ne razgovaramo

Politika -

BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odgovorio je danas na zahteve opozicije, rekavši da se u Srbiji poštuje zakon, i da su u parlament dobrodošli, ali da nema ispunjavanja njihovih ultimatuma.

Vučić je na sednici proširenog Izvršnog i Glavnog odbora SNS poručio, uz opasku da je to rekao i na Predsedništvu stranke, da država "Srbija nije njihova fontana želja".

foto: Ana Paunković

"Možete da uradite šta god hoćete, da ucenjujete Srbiju ne možete", naglasio je on nakon čega je usledio dug aplauz i skandiranje članova SNS "Aco Srbine".

Vučić je na takvu, glasnu i jednodušnu podršku svih u sali uzvratio da mu je drago da ljudi iz Predsedništva stranke sad mogu da vide šta narod oseća.

"Dosta je bilo povlačenja pred fašističkim liderom i dvojicom tajkunskih lidera. Srbija se fašizma nikada nije plašila, već se protiv njega borila hrabro", kazao je on.

foto: Ana Paunković

Vučić je rekao da zahtevi opozicije pokazuju da oni ne žele ništa za narod, već samo za dvojicu tajkuna, Đilasa i Šolaka.

Kako je rekao, jedan zahtev se odnosi na REM, iako po zakonu to ne može da se ispuni, ali i upitao kome od građana to treba, odnosno konstatovao da ljude pre svega zanimaju plate, penzije, veće subvencije...

"Ne, oni to rade da bi Đilas i Šolak mogli kontrolišu neke medije", konstatovao je Vučić.

Drugi zahtev se, kaže, odnosi na RTS, što bi, opet, išlo njima u korist.

Treći zahtev je, dodaje, u vezi sa izbornim zakonima, koje su, podsetio je, "sami doneli dok su bili na vlasti, a danas im ne valjaju".

foto: Ana Paunković

Vučić je rekao da su spremni da razgovaraju o tome, i da su im uputili poziv za razgovor u parlament, jer je skupština jedino mesto za to.

"Ali, oni onda kažu da neće u parlament, jer su neka 'viša sila'... Hoćete na ulici, ali mi na ulici nećemo da razgovaramo", poručio je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track