SRAMOTA! POSLANIK PRIZNAO KOSOVO! Đerđ Vukadini pljunuo na državu!
Foto: Stefan Jokić

osude na društvenim mrežama

SRAMOTA! POSLANIK PRIZNAO KOSOVO! Đerđ Vukadini pljunuo na državu!

Politika -

Vukadinovićev stav, koji je izneo otvoreno u Skupštini na konferenciji, naišao je na veliku osudu kako zbog poređenja standarda, tako i zbog davanja legitimiteta lažnoj državi Kosovo

Narodni poslanik Đorđe Vukadinović uporedio je Prištinu i Srbiju, čime je implicitno priznao nezavisnost Kosova proglašenu mimo pravila međunarodnog prava, a onda rekao da je Priština iznad današnje Srbije po demokratskim standardima. Vukadinovićev stav, koji je izneo otvoreno u Skupštini na konferenciji, naišao je na veliku osudu kako zbog poređenja standarda, tako zbog davanja legitimiteta lažnoj državi Kosovo.

Demokratski standardi

- Predsednik Vučić u Berlin ide bez ikakve platforme ili bez ikakve pregovaračke platforme poznate srpskom parlamentu ili srpskoj javnosti, što govori, nažalost, o tome koliko je i ta Priština, da ne govorimo o Albaniji, u nekim aspektima iznad nas, iznad današnje Srbije, napredne Srbije kada je reč o nekim demokratskim standardima, i to je ta žalosna činjenica - rekao je u svom obraćanju Vukadinović.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković za Kurir kaže da je Vukadinović zapravo u svom iskazu jednako tretirao Srbiju i Kosovo, što može da se shvati kao neka vrsta implicitnog priznanja Kosova, a što se tiče demokratskih standarda, tu je napravio još veću grešku.

Političko etiketiranje

- Ta vrsta političkog etiketiranja Srbije koju sprovodi Vukadinović u potpunosti ne odgovara istini, dakle, kosovska politička elita, organizacija vlasti i način njenog funkcionisanja ni na koji način se ne mogu porediti sa Srbijom. Srbija je zemlja uzorne demokratije u odnosu na Kosovo, od sastava političke elite na Kosovu, koju čine uglavnom bivši teroristi, do načina na koji funkcioniše parlament, u kojem se neretko pojavljuje suzavac, preko potpunog odsustva pravnog poretka, do tretiranja nacionalnih manjina na Kosovu, pre svega Srba. Čovek koji može da poredi jednu zemlju koja zadovoljava evropske standarde u poštovanju nacionalnih manjina sa teritorijom na kojoj se vrši etnički progon manjinskih zajednica ne razume šta su demokratski standardi, ili je do te mere zlonameran prema sadašnjoj vlasti, pa je i ono malo što razume od političkog života transformisano u neku vrstu političke mržnje - rekao je Stanković.

Dragomir Anđelković: Albanski lideri okrvavili ruke

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da mu je neshvatljivo da iko u Srbiji može bilo šta pozitivno da kaže za teroriste kakvi su albanski lideri u Prištini.

- To su ljudi koji su okrvavili ruke do lakata srpskom krvlju i ne mogu da zamislim da se bilo šta pozitivno kaže za njihove takozvane demokratske standarde i model funkcionisanja, jer je tu reč o kriminalnoj političkoj skupini koja je činila velike zločine - rekao je Anđelković.

Gore društvene mreže: Osude na Tviteru

Vukadinovićev stav naišao je na osude tviteraša. Savetnica u poslaničkoj grupi Srpske napredne stranke Marija Jovičić podelila je snimak Vukadinovićevog obraćanja i rekla da treba da ga je sramota. A onda su se nadovezali i drugi, koji su za njega rekli da je "nula" i "kompleksaš".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track