Divlja gradnja na Zvezdari: Počelo rušenje "mršave" zgrade
Foto: Kurir

Bageri

Divlja gradnja na Zvezdari: Počelo rušenje "mršave" zgrade

Društvo -

Po nalogu inspekcije, počelo je rušenje tzv. mršave zgrade, koja je na divlje sagrađena u Ulici Svetozara Zorića bb u beogradskoj opštini Zvezdara. Izgradnja ove zgrade izazvala je ogorčenje u javnosti.

Plan je da objekat od sedam spratova bude sravnjen sa zemljom u narednih mesec dana. Međutim, rušenje teče sporo zbog otežanih vremenskih uslova i nepristupačnog terena. Izgradnja čuvene slim-zgrade obustavljena je zimus jer je utvrđeno da je reč o divljoj gradnji. Građevinska inspekcija zvezdarske opštine utvrdila je da je u pitanju nelegalni objekat i donela rešenje o uklanjanju neobične građevine. Ovoj divljoj gradnji bezuspešno su se protivili stanari zgrade u Stevana Zorića 42.

- Ovde je bio predviđen put, a umesto njega smo dobili ovo čudo arhitekture. Zatvorili su nam sve poglede. Da nešto nije čisto, bilo nam je jasno jer je gradnja započela noću i u vreme praznika, a radnici su se sklanjali samo kada bi im neko najavio dolazak inspekcije - pričale su komšije.

Milan Bojić (44), za koga se sumnja da je investitor zgrade na Zvezdari, priveden je krajem prošle godine zbog gradnje bez dozvole. Bojiću je tada, preneli su mediji, određeno zadržavanje zbog sumnje da je nelegalno sazidao i objekat u Ulici Miroslava Krleže u Mirijevu. Istraga je pokazala da je moguće da je Bojić povezan i sa slim-zgradom.

Kurir.rs/B.T.

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track