MOSKVA POKREĆE ISTRAGU: Hapšenje Krasnoščenkova bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva
Foto: EPA / Felipe Trueba

predistražni postupak

MOSKVA POKREĆE ISTRAGU: Hapšenje Krasnoščenkova bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva

Politika -

MOSKVA - Ruski istražni komitet pokrenuo je predistražni postupak u vezi sa napadom na KiM na državljanina Rusije, zaposlenog u UN, Mihaila Krasnoščenkova i navodi da tretman prema njemu, i njegovo hapšenje, predstavljaju bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

"Ruski istražni komitet pokrenuo je istragu o incidentu u vezi ruskog državljanina Krasnoščenkova zaposlenog u UNMIK-u", saopštila je pres služba Komiteta, preneo je Tass.

U jutarnjim časovima 28. maja, navodi Komitet, kosovska policija je upala u severne opštine na KiM, mahom naseljene srpskim stanovništvom, i između ostalih uhapsila i Krasnoščenkova koji užuva diplomatski imunitet.

foto: Zoran Šaponjić

Komitet saopštava da tretman prema njemu, i njegovo hapšenje od strane kosovskih specijalnih snaga, predstavlja bezobzirno kršenje međunarodnog prava i normi civilizovanog društva.

Agencija prenosi da će istraga proučiti sve detalje incidenta i dati pravnu procenu akcija preduzetih prema Krasnoščenkovu.

Iz pres sevisa Komiteta kažu da u skladu sa normama međunarodnog i domaćeg prava, Ruski istražni komitet ima pravo da pokrene istragu protiv ilegalnog postupanja prema građaninu sa diplomatskim imunitetom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track