VUČIĆ NA SASTANKU SA ŠEFOM MISIJE UN NA KOSOVU: Priština ne želi dijalog sa Beogradom! (FOTO)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

VUČIĆ NA SASTANKU SA ŠEFOM MISIJE UN NA KOSOVU: Priština ne želi dijalog sa Beogradom! (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić optužio je danas Prištinu da kontinuirano povlači iracionalne i jednostrane poteze i kontantno pribegava provokacijama, što potvrduje da tamošnje rukovodstvo sistematski radi na tome da onemogući bilo kakav dijalog sa Beogradom.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je to izjavio na sastanku sa specijalnim izaslanikom Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i šefom Misije UN na Кosovu Zahirom Taninom.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je osudio napad kosovske policije na pripadnike misije Unmika i istakao da je to "pokušaj kompromitovanja misije UN na Kosovu".

"Uloga Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji je od presudnog značaja za Srbiju", naglasio je Vučić.

Vučić je istakao da je predstojeća sednica Saveta bezbednosti za Srbiju veoma značajna zbog aktuelnih dešavanja u pokrajini, koja su "poremetila ionako krhku stabilnost na Kosovu".

On je istakao da će sednica predstavljati priliku da se razgovara o trenutnoj situaciji na Kosovu, kao i o načinima na koji Unmik i druge medjunarodne misije na Кosovu, mogu da doprinesu stabilizaciji prilika.

foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Razmatranje u Savetu bezbednosti važno je kako bi oni i medjunarodna zajednica bili redovno i transparentno informisani o stanju na terenu, političkoj i bezbednosnoj situaciji, posebno u pogledu položaja Srba i drugog nealbanskog stanovništva, vladavini prava, poštovanju ljudskih prava, zaštiti kulturnog i verskog nasledja, kao i o svim drugim problemima sa kojima se oni svakodnevno suočavaju", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track