MUP SRBIJE: Španija protiv Kosova u Interpolu
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

POŠTUJU TERITORIJANI INTEGRITET SRBIJE

MUP SRBIJE: Španija protiv Kosova u Interpolu

Politika -

Generalna direktorka za međunarodne odnose ministarstva unutrašnjih poslova Кraljevine Španije Elenom Garson Otamendi izjavila je da ta država poštuje teritorijalni suverenitet Srbije i da će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku argumentaciji Srbije "protiv članstva takozvanog Кosova u Interpolu", saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

Državni sekretar MUP Biljana Popović Ivković je, tokom njihovog razgovora u Madridu, zahvalila Španiji na kontinuiranoj podršci Srbiji i "principijelnom stavu o nepriznavanju takozvanog Кosova, kao i na podršci koju Srbiji pružila glasanjem protiv članstva takozvanog Кosova u Interpolu".

Na sastanku je bilo reči i o borbi protiv organizovanog kriminala, a Popović Ivković i Otamendi složile su se da je saradnja dva ministarstva na visokom nivou i da je u prethodnom periodu rezultirala nizom zajedničkih uspešnih akcija.

Popović Ivković je istakla odličnu saradnju srpske i španske policije na strateškom i operativnom nivou, posebno u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima i najavila uskoro formiranje zajedničkih istražnih timova.

Ona je, takodje, ukazala da je Španija primer dobre prakse u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i da su iskustva policijskih službenika te zemlje u ovoj oblasti dragocena za MUP Srbije.

Generalna direktorka Otamendi ukazala je da je saradnja policija dve zemlje odlična i izrazila uverenje da će ona u narednom periodu biti dodatno unapredjena.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track