OPOZICIJA U SVAĐI ZBOG AMERA  Ilić: Jeremić je obično go*ance i pokvarenjak
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

Raskol

OPOZICIJA U SVAĐI ZBOG AMERA Ilić: Jeremić je obično go*ance i pokvarenjak

Politika -

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić zbog stava da se "prava opozicija" sastala sa američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom opasno se zamerio saborcima koji nisu bili u Ambasadi SAD

Iako redovno pozivaju na jedinstvo, u opoziciji su duboko podeljeni, o čemu svedoči i slučaj lidera Narodne stranke Vuka Jeremića, koji se opasno zamerio saborcima zbog poruke da u njihovim redovima ima i lažnjaka. Oni mu poručuju da je pokvarenjak koji bi trebalo da smiri hormone i ućuti.

Jeremić je, naime, uoči susreta sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjuom Palmerom kazao da će se "prava opozicija", koja je postala legitiman sagovornik međunarodnoj zajednici, sastati sa tim američkim zvaničnikom.

Sa Palmerom su, iza zatvorenih vrata u Ambasadi SAD u Beogradu, osim Jeremića, razgovarali i njegovi partneri iz Saveza za Srbiju Dragan Đilas i Boško Obradović, kao i šef DS Zoran Lutovac i lider PSG Sergej Trifunović.

Hormoni i vređanje

Takvim stavom Jeremić je, prema mišljenju lidera Nove Srbije Velimira Ilića, izvređao sve ostale opozicionare koji iz raznoraznih razloga nisu bili na sastanku s Palmerom.

- Ne znam odakle Jeremiću pravo da određuje ko je prava, a ko veštačka opozicija. Ja sam prema njemu do sada bio tolerantan, NS ga je podržao na prošlim predsedničkim izborima. Ali to je jedan mali pokvarenjak kome bi bilo najbolje da malo prikoči. Po kojim to kriterijumima on to određuje ko je prava opozicija? Neka on smiri hormončiće njegove - kaže Ilić i dodaje da ga jako nervira Jeremićevo ponašanje:

- Mislio sam da je normalan čovek, ali to je mali prevarant. Osim što nas deli na prave i lažnjake, on čak šalje pristupnice svoje stranke članovima moje partije. Malo go*ance zalutalo u ovu priču, pa ne zna da li će pre u Brisel ili u ambasade. Mali, najbolje ti je malo da ućutiš.

(Ne)odazivanje na poziv

Ni Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije, nije ravnodušan na prozivke Jeremića, poručujući da je dovoljno što on zna da je ozbiljna opozicija:

foto: Filip Plavčić

- To sam dokazao svojim radom i delovanjem. Inače, nisam ni dobio poziv za sastanak s Palmerom. Ali i da jesam, ne bih išao jer sam službeno u Austriji.

Predsednik DSS Miloš Jovanović objašnjava da ne bi išli na sastanak s Palmerom i da su dobili poziv jer je pravilo da se sa stranim diplomatama razgovara u sedištu stranke:

foto: Kurir

- Što se tiče Jeremića - na sreću, nisu SAD te koje odlučuju ko je prava ili neprava opozicija u Srbiji. Oni svojim pozivima na ručkove, večere pokazuju ko su njihovi favoriti na našoj političkoj sceni. I ništa više od toga. DSS nema ambiciju da bude favorit bilo koje strane ambasade, već isključivo da se bori za poverenje našeg naroda.

B. Bojić/Foto:Profimedia, Marina Lopičić

Nenad Čanak

Palmer se sreće sa onima koji menjaju stavove

Lider LSV Nenad Čanak kaže da Palmera poznaje četvrt veka i da zna da se on sastaje samo s onima koji često menjaju stavove:

foto: Kurir

- Met Palmer i ja se poznajemo 25 godina i odavno ne moramo da se formalno sastajemo na ovaj način. On odavno vrlo dobro zna moje stavove, a po prirodi posla mora da se sreće sa onima koji stavove često menjaju da bi video šta sada misle.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track