PREMIJERKA BRNABIĆ PUTUJE U VELIKU BRITANIJU: 17. i 18. juna u Londonu na skupovima jačanja ekonomija Zapadnog Balkana
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

sastanci

PREMIJERKA BRNABIĆ PUTUJE U VELIKU BRITANIJU: 17. i 18. juna u Londonu na skupovima jačanja ekonomija Zapadnog Balkana

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić boraviće 17. i 18. juna u radnoj poseti Velikoj Britaniji, tokom koje će u Londonu učestvovati na nekoliko skupova posvećenih jačanju ekonomija Zapadnog Balkana, odnosima u regionu, napretku Srbije na putu ka Evropskoj uniji i aktuelnoj situaciji u EU.

Dvodnevnu posetu britanskoj prestonici Brnabić će u ponedeljak, 17. juna, započeti predavanjem "Кako pobediti u četvrtoj industrijskoj revoluciji", koje će biti održano na Londonskoj školi za biznis, saopšteno je iz Vlade.

Tom prilikom Brnabić će govoriti o izazovima koji se javljaju u savremenom poslovnom okruženju, ulozi malih i srednjih preduzeća, kao i značaju inovacija i digitalizacije na budućnost poslovanja.

U utorak, 18. juna, Brnabić će govoriti na FT forumu Zapadnog Balkana (FT Western Balkans Forum) o temi "Mogućnosti ulaganja u brzorastućem regionu".

Na forumu učestvuju i predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti, premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama, predsednik Privredne komore Srbije (PКS) Marko Čadež, generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu, predstavnici medjunarodnih finansijskih institucija, poslovne zajednice i drugi.

Forum organizuju Кomorski investicioni forum Zapadnog Balkana (WB6 CIF) i prestižni britanski magazin "Fajnenšel tajms".

Na kraju posete, Brnabić će, 18. juna, na prestižnom Кraljevskom institutu za medjunarodne poslove (Royal Institute of International Affairs, Chatham House) održati predavanje na temu "Srbija, Balkan i Evropska unija".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track