Najnovije vesti

NOVI SKANDAL TRESE RASINSKU OPŠTINU: Jutki vraćen mandat - hoće opet na čelo Brusa
Foto: Privatna arhiva

NEČUVENO

NOVI SKANDAL TRESE RASINSKU OPŠTINU: Jutki vraćen mandat - hoće opet na čelo Brusa

Politika

Bruka Lokalna skupština juče donela odluku da se Milutinu Jeličiću, kome se sudi za seksualno uznemiravanje saradnica, vrati odborničko mesto. Njegove žrtve strepe od onog što bi moglo da usledi

Bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, koji je osumnjičen za seksualno uznemiravanje saradnica, vraćen je odbornički mandat na jučerašnjoj sednici lokalne skupštine.

Time je otvoren put da ponovo bude izabran za opštinskog funkcionera.

Juri fotelju

Kako Kurir saznaje, već na prvoj narednoj sednici Skupštine Brusa, za 15 dana, on ponovo može biti predložen i izabran za predsednika opštine ili za zamenika predsednika, što je izvesnije, budući da na toj funkciji sada nikog nema jer je dosadašnja zamenica na porodiljskom odsustvu. Da se ponovo uvali u funkcionersku fotelju, dovoljno je da za to Jeličića predloži jedna trećina od ukupno 29 odbornika opštine Brus, od kojih je čak 19 sa njegove izborne liste.

Jeličić je, inače, ponovo tražio mandat, koji je vratio nakon što je bio izabran za predsednika opštine. Njemu se sudi za seksualno uznemiravanje bivše sekretarice Marije Lukić, a tek tokom tog procesa je, nakon pritisak javnosti, početkom aprila podneo ostavku na funkciju predsednika opštine.

I dalje uticajan

Lukićeva strepi da će vraćanjem u odborničke redove biti pojačan pritisak koji Jeličić vrši na sudsku vlast u procesu koji ona vodi protiv njega.

- Sada je očigledno da je sve to bila samo njegova igrica, budući da je on i dalje poverenik stranke, jer nije dao ostavku na povereništvo niti je zamrzao članstvo. S funkcije se sklonio samo formalno jer je nastavio da odlazi na veća, koristio službeni auto i reprezentaciju, tako da faktički nikad nije ni otišao s funkcije, a ovo je samo jedan korak ka tome da se na nju i formalno vrati - ističe za Kurir Lukićeva.

Podsetimo, osim Lukićeve, još nekoliko žena iz Brusa je optužilo Jeličića za seksualno uznemiravanje. Suđenje je nedavno izmešteno iz Brusa, a uskoro bi trebalo da bude doneta odluka gde će biti nastavljeno.

AFERA DO AFERE ZAPOSLIO FAMILIJU, DELIO DRŽAVNU IMOVINU

Seksualno uznemiravanje saradnica nije jedini greh Milutina Jeličića Jutke, koji je tokom vođenja opštine Brus u opštinski aparat i na budžetske jasle uglavio čak 14 članova svoje familije, a samo u opštini mu rade bratanci, bratanice, šurnjaje, snaje... Pored ove afere, Kurir je otkrio i da je opština Brus, dok je na njenom čelu bio Jeličić, dodelila Milanu Sinđeliću, njegovom kumu, zemljište u javnoj svojini (državno i opštinsko) na vrhu Kopaonika.

(Kurir/S. Đorđević)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...