SRPSKA DESNICA U OFANZIVI ŠIROM SRBIJE: Formirani gradski odbori u Raškoj, Medveđi, Lebanu, Bojniku...
Foto: Privatna Arhiva

NEZAUSTAVLJIVI

SRPSKA DESNICA U OFANZIVI ŠIROM SRBIJE: Formirani gradski odbori u Raškoj, Medveđi, Lebanu, Bojniku...

Politika -

Srpska desnica je tokom poslednjih nekoliko dana formirala više od pet odbora širom Srbije i naišla na veliku podršku lokalnih građana.

Razvoj privrede i poljoprivrede, kao strateških grana u napretku cele Srbije, s posebnonom pažnjom usmerenom na razvoj malih i srednjih preduzeća, su ključ obnove na lokalu, poručili su članovi Desnice, s predsednikom stranke Mišom Vacićem na čelu.

U sali Skupštine opštine, pred 80 okupljenih građana Raške, održana je konstitutivna sednica GO Srpske Desnice, a za predsednika odbora jednoglasno je izabran Darko Panović. Osnivanju odbora prisustvovao je Miša Vacić, predsednik Srpske Desnice, Aleksandar Zdravković, generalni sekretar, kao i Branislav Puhalo, predsednik Saveta za bezbednost.

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su gosti – Mikica Skorić, predsednik Skupštine opštine Raška i Nemanja popović, potpredsednik OO SNS Raška.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Panović se zahvalio okupljenim sugrađanima na podršci, kao i predsedniku Vaciću na ukazanom poverenju, dodajući da će kroz budući rad, zalaganje i požrtvovanje pokazati da je Srpska Desnica nova politička snaga koja će biti poželjan partner u vlasti.

„Vacić je jedinstven čovek na našoj političkoj sceni. Svojim energijom u mnogome podseća na generala Mladića, svojom pravičnošću, i liderstvom. Polikički program Srpske Desnice je jedinstven, pre svega nacionalan sa akcentom na borbu za srpsku tradiciju i srpsku porodicu.“ , rekao je Branislav Puhalo, dodajući da se desnica zalaže i za prava srpskih ratnika, veterana iz odbrambenih ratova i da od istih predsednik Vacić ima veliku podršku i uvažavanje.

Na samom kraju, okupljenima se obratio i Miša Vacić, ističući važnost formiranja odbora u Raškoj. Vacić je čestitao Darku Panoviću, podsećajući da je po njegovoj odluci, upravo Panović bio glavnokomandujući na barikadama na Jarinju 2011/2012.godine.

foto: Privatna Arhiva

“Danas je Srpska Desnica u Raškoj dobila za predsednika pravog čoveka, izuzetnih kvaliteta i operativnih sposobnosti, u koje sam se lično uverio tokom naše borbe za očuvanje Kosova i Metohije.”

Predstavljajući programska načela, Miša Vacić istakao je da Srpska Desnica posebnu pažnju posvećuje razvoju malih i srednjih preduzeća, kao i poljoprivredi kao strateškoj privrednoj grani.

„Razvoj privrede je od presudnog značaja, predstavlja osnovu ekonomske suverenosti. Smatramo prioritetnim ulaganje u razvoj malih i srednjih preduzeća kao podloge za povećanje efektivne stope domaće zaposlenosti. Srpska Desnica želi da vidi jakog domaćina, želi da vidi mnogodetnu porodicu, mlade ljude koji su ostali na svom ognjištu. Nama kao srpskim rodoljubima je cilj da se mladi vraćaju u manja mesta, da se bave poljoprivredom i da na taj način negujemo srpsko selo u skladu sa politikom Vlade Republke Srbije koja je formirala Nacionalni tim za spas sela.“, rekao je predsednik Srpske Desnice i dodao da je poljoprivreda jedan od privrednih stubova kojoj će se posvetiti najveća moguća zakonska pažnja i da će zahtevati povećanje poljoprivrednih subvencija.

foto: Privatna Arhiva

Pre početka Osnivačke skupštine, Miša Vacić je zajedno sa svojim saradnicima obišao poljoprivredinke iz Raške, gde je poseban akcenat na voćarskim kulturama, i tom prilikom dao podršku i izneo akcioni plan Srpske Desnice u kome se posebna pažnja upravo posvećuje ovoj privrednoj grani.

Uoči najvećeg srpskog nacionalnog praznika Vidovdana, Srpska Desnica je pred 90 članova iz Medveđe, konstituisala odbor. Jednoglasno je izabran predsednik Dejan Simić, kao i najuže rukovodstvo, koje će u budućnosti voditi odbor.

foto: Privatna Arhiva

Izbornoj skupštini, kao gosti, su prisustvovali Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, Gojko Ivanović, predsednik Grupe građana „Za Gornju Jablanicu“, kao i rođena sestra, pokojnog Slobodana Draškovića, legendarnog predsednika opštine. Povodom alarmantne situacije na Kosmetu, pre skupštine je jasno poručeno „Obezbedite hranu za Srbe na Kosovu i Metohiji ili ćemo se sami organizovati i pronaći alternativni način!“

foto: Privatna Arhiva

Novoizabrani predsednik Dejan Simić dao je podršku predsedniku Miši Vaciću i stavio celokupan odbor iz Medveđe na raspolaganje.

„Kao što smo mi danas jedinstveni prilikom osnivanja odbora, tako moramo biti jedinstveni i u odbrani Kosova i Metohije.“

foto: Privatna Arhiva

Simić je u svom govoru izneo i lokalni akcioni plan za poboljšanje uslova životu u Medveđi, sa akcentom na povećanje nataliteta, što podrazumeva bolje uslove za trudnice, porodilje i porodice sa više dece, kao i deo koji se tiče ekonomskog statusa, a sve u skladu sa programom Srspke Desnice.

Potom se obratio i Aleksandar Zdravković, generalni sekratar, koji je poručio da je Srpska Desnica u proteklom periodu formirala odbore duž administrativne linije, kao i da je Srpska Desnica jedina politička snaga na Kosovu i Metohiji pored Srpske liste.

Na samom kraju, Miša Vacić, predsednik Srpske desnice zahvaljujući se svima na poverenju, rekao je da Srpska Desnica nedvosmisleno u svom programu ističe da je Kosovo i Metohija nerazdvojni deo Srbije, i da će tako ostati.

„Srspka Desnica je uvek uz svoj narod, i ukoliko bude potrebno, spremni ćemo braniti našu teritoriju, naš Kosmet. Danas braćo i sestre, moramo biti složni, moramo ostaviti po strani sva neslaganja. Vaš kraj, šiptarski teroristi nazivaju istočno Kosovo, upotrebaljavaju izraz Preševska dolina, žele da ga pripoje lažnoj državi Kosovo. Ja vam obećavam da se to nikada neće dogoditi. Da Srpska Desnica i ja to nikada nećemo dozvoliti.“, poručio je Vacić, nakon čega je pozdravljen gromoglasnim aplazuom. „U redovima Srpske Desnice se nalaze istaknuti borci i veterani koji su branili Kosovo i Metohiju. Dva junaka su juče izabrana da vode odbore u Bojniku i Lebanu. Obećavam vam danas, pred sutrašnji Vidovdan, da ću kakav god problem da imate, zajedno sa svojim ljudima ću doći da ga zajedno rešimo. Večeras, poput Kosovskih junaka, se svi zavetujemo da će Medveđa ostati Srbija, da će Kosovo i Metohija zauvek ostati Srbija. Srpska Desnica je uvek uz svoj narod.“

foto: Privatna Arhiva

Nakon Bojnika, i u Lebanu je juče održana izborna skupština Srpske Desnice na kojoj je izabrano rukovodstvo. Skupštini je prisustvovao Miša Vacić sa saradnicima, a na njegov predlog, 155 prisutnih članova iz Lebana jednoglasno je izabralo Dragana Miljkovića Kempesa za predsednika odbora.

Novoizabrani predsednik je istakao da Lebane ne spada u najrazvijenije opštine Srbije, ali da Srpska Desnica budi nadu da će se status Lebana poboljšati, i da samo zajedničkim zalaganjem može da se radi na ekonomskom i priverdnom prosperitetu ovog grada, koji je nekada važio za jedan od centara tekstilne industrije

“Dodao bih samo da sam kao pripadnik veteranske populacije prepoznao u Srpskoj Desnici opciju koja se od samog početka svog delovanja zalagala za prava boraca i veterana.”, rekao je Miljković koji je bio učesnik rata na Kosovu i Metohiji 1999.godine, kao pripadnik 549. motorizovane brigade.

Prisutne je pozdravio i prof dr Miroljub Petrović, koji je istakao značaj Srpske Desnice kao patriotske snage koja svojim radom i zalaganjem pokazuje da će uskoro biti najjača opoziciona snaga, koja će izboriti da bude punopravni partner u vlasti.

Petrović je rekao da je i sam bio učesnik rata u Hercegovini, i da je pre svega kao čovek koji voli svoju zemlju, a onda kao i veteran, odlučio da podrži Mišu Vacića i Srpsku Desnicu, zbog neiscrpne snage i volje da poboljša prava veteranske populacije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track