HARADINAJ BIO TAKOZVANI PREMIJER, A NI NE ZNA ŠTA JE TO: Od Ustavnog suda traži da mu objasni šta da radi kad je dao ostavku
Foto: AP/Ronald Zak

haos

HARADINAJ BIO TAKOZVANI PREMIJER, A NI NE ZNA ŠTA JE TO: Od Ustavnog suda traži da mu objasni šta da radi kad je dao ostavku

Politika -

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj saopštio je da je danas od Ustavnog suda zatražio tumačenje ostavke koju je podneo 19. jula i budućeg funkcionisanja vlade do, kako navodi, održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

On je na svom Fejsbuk profilu napisao da je svrha njegovog zahteva Sudu da dobije pojašnjenje pravne situacije nastale u novim okolnostima.

Smatra da je to njegova odgovornost kako bi, kako kaže, do narednih izbora vlada funkcionisala u okviru ustavnog i pravnog okvira.

Haradinaj je rekao da se nada hitnoj reakciji Ustavnog suda i dodao da će poštovati njegovu odluku bilo kakva da bude.

Istovremeno, on je pozvao predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, parlament i političke stranke da preduzmu sve aktivnosti potrebne za održavanje vanrednih pralmentanih izvora.

Hardinaj je podneo ostavku pošto je pozvan da se pojavi u Hagu pred Specijalnim sudom za ratne zločine 1998-2000. bivše OVK, čiji je bio jedan od komandanata.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track