PRVA PROMENA! STEFANOVIĆ NA JOŠ JEDNOJ VAŽNOJ FUNKCIJI! Predsednik vladine radne grupe o izbornim uslovima
Foto: AP/Darko Vojinović

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova

PRVA PROMENA! STEFANOVIĆ NA JOŠ JEDNOJ VAŽNOJ FUNKCIJI! Predsednik vladine radne grupe o izbornim uslovima

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović biće predsednik vladine radne grupe za praćenje primene preporuka OEBS za unapređenje izbornog procesa.

Njegov zamenik će biti direktor Sekretarijata za zakonodavstvo i nekadašnji predsednik RIK Dejan Đurđević, pišu Večernje novosti.

"Prema dokumentu koji je Vlada Srbije usvojila na poslednjoj sednici, radna grupa će sarađivati sa svim nadležnim organima i međunarodnim institucijama koji učestvuju u unapređenju izbornog procesa", navodi list.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedeljak, najavljujući formiranje radne grupe, da je vlada odmah posle izbora 2016. sa OEBS-om potpisala trogodišnji program koji se tiče poboljšanja izbornih uslova i atmosfere u kojima se oni sprovode.

Ona je podsetila i na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je došlo do velikih promena na osnovu preporuka organizacija CRTA i CeSID, kao i da je u Skupštini obustavljeno donošenje zakona po hitnom postupku i da rasprave više nisu objedinjene.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track