6.000 SRBA STRADALO U LOGORU NAĐMEĐER U SLOVAČKOJ: Dačić položio vence na Srpskom groblju u Velikom Međeru (FOTO)
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

u poseti zbog sastanka oebsa

6.000 SRBA STRADALO U LOGORU NAĐMEĐER U SLOVAČKOJ: Dačić položio vence na Srpskom groblju u Velikom Međeru (FOTO)

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić položio je danas vence na Srpskom groblju u Velikom Međeru, gde je sahranjeno oko 6.000 tragično nastradalih sunarodnika.

Srpsko groblje nalazi se na prostoru logora Nađmeđer iz Prvog svetskog rata kroz koji je prošlo preko 21.000 Srba i ovaj kompleks predstavlja jedno od najvećih mesta stradanja Srba u Prvom svetskom ratu.

Dačića je prilikom posete ovom kompleksu dočekao gradonačelnik Velikog Međera, kao i predstavnici i članovi više udruženja Srba u Slovačkoj.

Dačić danas i sutra boravi u poseti Slovačkoj gde će učestvovati na konferenciji "Prevencija konflikata, održavanje mira i promocija sveobuhvatne bezbednosti" koju organizuje slovačko predsedništvo OEBS-a.

On će uz Miroslava Lajčaka, ministra spoljnih poslova Slovačke i predsedavajućeg OEBS-a, biti glavni govornik na tom skupu.

Cilj konferencije OEBS-a jeste obezbeđivanje razmene iskustva u oblasti reforme sektora bezbednosti, kao i pokretanje aktuelnih tema iz ove oblasti.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track