Najnovije vesti

UNHCR ĆE NASTAVITI DA POMAŽE IZBEGLICAMA U SRBIJI: Dačić i Šoder o efikasnoj saradnji!
Foto: Kurir.rs/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Visoki komesar za izbeglice

UNHCR ĆE NASTAVITI DA POMAŽE IZBEGLICAMA U SRBIJI: Dačić i Šoder o efikasnoj saradnji!

Politika

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas v. d. šefa Kancelarije UN i šefa Kancelarije Visokog komesara za izbeglice (UNHCR) u Beogradu Hansa Fridriha Šodera sa saradnicima.

 

Šoder je obavestio našu stranu o stanju i razvoju nacionalnih i regionalnih programa za čiju implementaciju u Srbiji su zaduženi UN i UNHCR.

 

Posebna pažnja je posvećena pripremama za generalnu debatu predstojećeg 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koje počinje 24. septembra u Njujorku, pripremama za 70. zasedanje Izvršnog komiteta UNHCR, koje počinje 7. oktobra u Ženevi, kao i pripremama za prvi Globalni forum o izbeglicama, koji počinje 17. decembra u Ženevi.

 

 

Šef diplomatije se zahvalio na pruženim informacijama i najavio da će naša delegacija, na čijem čelu će biti predsednik Vučić, uzeti aktivno učešće na generalnoj debati u Njujorku.

 

Podržavši rad Kancelarije, izrazio je nadu u nastavak pomoći i podrške koju UNHCR kontinuirano pruža našim nadležnim organima u vezi sa izbeglicama sa prostora bivše Jugoslavije sa boravištem u Srbiji, kao i sa 200.000 interno raseljenih lica sa KiM, odnosno u izbegličkoj i migrantskoj krizi, navodi se u saopštenju MSP.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...