Najnovije vesti

SRDAČNO I SVEČANO U BERLINU: Merkelova dočekala premijerku Brnabić uz osmeh i sve državne počasti, pa otišle zajedno na radni ručak (FOTO)
Foto: AP

Predsednica Vlade Srbije u zvaničnoj poseti

SRDAČNO I SVEČANO U BERLINU: Merkelova dočekala premijerku Brnabić uz osmeh i sve državne počasti, pa otišle zajedno na radni ručak (FOTO)

Politika

BERLIN - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas, u okviru dvodnevne posete Berlinu, sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

 

Naime, nemačka kancelarka Angela Merkel dočekala je danas u Berlinu, uz državne počasti, srpsku premijerku Anu Brnabić. Nemačka kancelarka Angela Merkel dočekala je danas u Berlinu, uz državne počasti, srpsku premijerku Anu Brnabić.

 

foto: Vlada Srbije, Slobodan Miljević


Predsednica srpske Vlade i Merkel razgovaraće na radnom ručku, posle čega je planirano zajedničko obraćanje medijima. Brnabić, koja u sredu završava dvodnevnu posetu Nemačkoj, kazala je utorak da ne očekuje da će Merkel promeniti stav o nezavisnosti Kosmeta.

"Nemam očekivanja da će stav Nemačke smekšati po pitanju kompromisnog rešenja za Kosovo koje bi išlo u pravcu korekcije granica. Nemam nadu da će u ovom trenutku to da se desi, svakako ne da će biti kvantitativnih pomaka na sastanku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel", izjavila je premijer Srbije.

1 / 8 Foto: AP

 

"Važno mi je da prenesem poruku da, koliko god se naši pogledi o nekim važnim stvarima ne slagali, mi želimo i imamo nameru da ostanemo iskren, predvidiv i i povećen partner Nemačkoj. Kao predsednica Vlade još jednom ću zahvaliti kancelarki Merkel na svemu što je uradila, ne samo za Srbiju, nego i za Zapadni Balkan", dodala je ona.

 

 

Podsetimo, Brnabić je dan uoči sastanka izjavila da je cilj posete da se dodatno unaprede i učvrste odnosi sa Nemačkom, koja je jedan od najznačajnijih ekonomskih i političkih partnera Srbije.

Na pitanje da li očekuje da Merkelova zauzme malo "labaviji" stav po pitanju razgraničenja, kao mogućeg rešenja kosovskog problema, premijerka je novinarima rekla da nema nadu da će se to desiti u ovom trenutku.

 

Istakla je da joj je važno da pošalje poruku da Srbija ima nameru da ostane predvidiv, iskren i posvećen partner Nemačkoj, koliko god im se neki pogledi ne slažu.

foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Planirano je da se Brnabić i Merkel posle sastanka obrate na zajedničkoj konferenciji za novinare.

 

Posle toga, predsednica vlade će imati sastanak sa Udruženjem porodičnih preduzetnika, kao i sa direktorom BITKOM-a.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...