Najnovije vesti

PORUKA ALBANCIMA DA SE NE IGRAJU SA SRBIJOM: Građani Severne Mitrovice zadovoljni pobedom Srpske liste
Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

kim

PORUKA ALBANCIMA DA SE NE IGRAJU SA SRBIJOM: Građani Severne Mitrovice zadovoljni pobedom Srpske liste

Politika
13:43h

Građani severnog dela Kosovske Mitrovice kažu da je dobro što je Srpska lista osvojila svih 10 mandata na parlamentarnim izborima na KiM, ali smatraju da, ko god bude na čelu prištinskih institucija, neće značajno promeniti odnos Albanaca prema Srbima.

Dobrosav Dobrić iz Severne Mitrovice ne očekuje da će se išta promeniti po tom pitanju.

- Ipak, dobro je što je Srpska lista pobedila i dobro je da samo jedna lista koja ima podršku države Srbije učestvuje u parlamentu takozvane Republike Kosovo, kaže Dobrić.

On smatra da Srbi ne bi ni trebalo da učestvuju u separatističkoj skupštini u Prištini, jer Srbija nije priznala Kosovo, kao ni još stotinak drugih zemalja.

Upitan da li očekuje da će nova vlast promeniti odnos prema Srbima na KiM, Dobrić kaže da tu nema bitne razlike i da su Srbi odavno navikli na loš odnos Albanaca.

- Mi smo navikli na loše, šesta mi je decenija, stalno smo imali probleme sa njima, ali mi smo čvrsti u nameri da ostanemo da živimo ovde, jer Kosovo je sveta srpska zemlja, naglasio je Dobrić.

Toma Ordić na pitanje šta očekuje od nove vlade u Prištini kaže da "ako pobedi stranka Aljbina Kurtija, da bi možda nekako moglo da se okrene na bolje".

- Moraju da se uključe u ove pregovore sa nama. Takse treba ukinuti. Inače, Albanci dolaze sa juga na sever Mitrovice da kupuju, najviše lekove, ali i druge stvari.

Gojko Kvrgić je rekao da su Srbi dobro prošli na izborima i poručio Albancima da se ne mogu tako igrati sa Srbijom.

Mitrovčanin, koji nije želeo da se predstavi, kratko je prokomentarisao da nije političar, ali da "vredi pobeda Srpske liste".

- Rada Trajković neka stane malo i onaj (Slobodan) Petrović, mnogo su se osilili, šta rade, ne znam..., dodao je on.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...