SRPSKA LISTA ODNELA POBEDU U NAJVIŠE OPŠTINA NA KIM: Na vlasti u 10 opština, Kurti u 9, Mustafa u 8
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

rezultati izbora na kim

SRPSKA LISTA ODNELA POBEDU U NAJVIŠE OPŠTINA NA KIM: Na vlasti u 10 opština, Kurti u 9, Mustafa u 8

Politika -

Srpska lista je na prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji odnela izbornu pobedu u najviše opština - 10, Pokret Samoopredeljenje, koji i dalje ima najviše osvojenih glasova građana, pobedio je u devet opština, a drugoplasirani Demokratski savez Kosova u osam.

Gradovi u kojima je pobedilo Samoopredeljenje Aljbina Kurtija su: Priština, Gnjilane, Prizrenu i Uroševac i još pet opština - Kačanik, Kamenica, Obilić, Vučitrn, Hani i Elezit.

Od većih gradova, DSK Ise Mustafe pobedio je samo u Peći i u opštinama Dragaš, Istok, Kosovo Polje, Lipljan, Podujevo, Suva Reka i Vitina.

Koalicija ABK-SDP Ramuša Haradinaja i Špenta Ahmetija pobedila je u pet opština, među kojima je najveća Đakovica, zatim u Dečanu, Klini, Rahovcu, Juniku.

DPK, Kadrija Veseljija, pobedila je u četiri opštine - Glogovcu, južnoj Mitrovici, Srbici i Štimlju, a Inicijativa samo u Mališevu.

Prema pisanju Kohe, Srpska lista ostaje stranka sa najviše osvojenih opština - Leposavić, Novo Brdo, Štrpce, Zubin Potok, Zvečan, Gračanica, Ranilug, Parteš, Klokot, Severna Mitrovica.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track