dan posle izbora na kim

SIMIĆ IZ SRPSKE LISTE: Srpski narod pokazao nesalomivo jedistvo i slogu i da je uz svoju državu Srbiju KURIR TV

Politika -

Član predsedništva Srpske liste Slavko Simić kazao je u severnoj Mitrovici da su Srbi na izborima na KIM ostvarili veličanstvenu pobedu kojanće im, kako je rekao, osigurati opstanak na ovim prostorima. On je za Kurir rekao da su Priština i deo međunarodne zajednice pokušali da instaliraju privatne Srbe.

- Srpski narod je na jučerašnjim izborima pokazao koliko je uz svoju državu Srbiju, naše nesalomivo jedistvo i slogu i koliko su uz predsednika Aleksandra Vučića. Vodila se žestoka kampanja protiv srpskog naroda, Srpske liste i države Srbije, ali ćemo konačno imati deset poslaničkih vojnika koji će zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i državom Srbijom voditi borbu za nacionalne interese, rekao je Simić za Kurir.

Srpska lista je državna i politička sila koju nije lako slomiti, kazao je Simić i dodao da ovu stranku očekuje velika politička borba u narednom periodu.

- Ovo je veličanstvena pobeda Srpske liste i srpskog naroda na KiM u nemogućim uslovima i pokazali smo da je Srpska lista politička i državna sila, koju nije lako slomiti i pokolebati i čestitam srpskom narodu na tome. Očekuje nas ozbiljna politička borba u narednom periodu, suočavanje s političkim izazovima i problemima i maksimalni rad srpskih političkih predstavnika na terenu, kako bi poboljšali političke uslove naših građana. Poručujem srpskoj zajednici da ćemo nakon konstituisanja skupštine u Prištini naš osnovni cilj biti da se suprotstavimo svakom zakonu, amandmanu, međunarodnom sporazumu i svim ostalim procesima koji ne štite viotalne interese srpskog naroda na KiM. I Kurtiju, Osmani i svim ostalim političkim liderima poručujemo da nikada nećemo odustati da se borimo za prisustvo države Srbije na KiM i da nikada, ali nikada nećemo odustati da se borimo za naša prava, slobodu, ravnopravnost i budućnost naše dece na KiM- poručio je Simić.

(Kurir.rs/Z.Š)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track