Najnovije vesti

BELORUSIJO, HVALA: Ministar Stefanović se zahvalio na podršci suverenitetu Srbije
Foto: MUP Srbije

Generalna skupština Interpola u Čileu

BELORUSIJO, HVALA: Ministar Stefanović se zahvalio na podršci suverenitetu Srbije

Politika

SANTJAGO - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sastao se u Čileu sa beloruskim kolegom Jurijem Karajevim, sa kojim je razgovarao o povlačenju aplikacije takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

Stefanović se zahvalio Belorusiji na principijelnoj podršci suverenitetu Srbije i rekao da povlačenje aplikacije predstavlja pobedu međunarodnog prava i poštovanje ugleda Interpola, kao najstarije međunarodne policijske organizacije.

Ministar, koji predvodi srpsku delegaciju na 88. Generalnoj skupštini Interpola u Santjagu, istakao je da jučerašnja pobeda predstavlja uspeh Srbije, ali i svih država koje poštuju međunarodno pravo i Povelju Ujedinjenih nacija, saopštio je MUP.

Stefanović i Karajev razgovarali su i o nastavku saradnje Srbije i Belorusije u oblasti unutrašnjih poslova, sa posebnim fokusom na buduću saradnju specijalnih jedinica.

Takođe, tema sastanka dvojice ministara bila je i saradnja policija u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, a Stefanović je pozvao Karajeva da poseti Srbiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...