ZAMENICA KUBANSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE FRAGO: Ne menjamo stav o Kosovu i Metohiji
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova Srbije

SASTANAK SA MINISTROM DAČIĆEM

ZAMENICA KUBANSKOG ŠEFA DIPLOMATIJE FRAGO: Ne menjamo stav o Kosovu i Metohiji

Politika -

Kuba podržava teritorijalni integritet Srbije i ne menja svoj stav o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, izjavila je zamenica ministra spoljnih poslova Kube Ana Teresita Gonsales Frago za Tanjug.

Frago koja boravi u Beogradu, kaže da je taj stav zasnovan je na poštovanju međunarodnog prava i Povelje Ujedinjenih nacija ponovila i tokom razgovora sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

"Imali smo intenzivne političke konsultacije u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije u kojima su potvrđeni dobri odnosi i istaknut visok nivo političke saradnje Srbije i Kube", rekla je kubanska zvaničnica.

Ona kaže da će Kuba i dalje pružati punu podršku Srbiji u međunarodnim forumima po pitanju teritorijalnog integriteta i podseća da je njena zemlja sličnu podršku dobila od Srbije kada su SAD pre 60 godina uvele ekonomsku blokadu Kube.

"Razgovaralo se i o daljem unapređenju bilateralnih odnosa, ali i o saradnji na ekonomskom planu", navodi zamenica ministra spoljnih poslova Kube.

"Jedna od tema razgovora bio je i nastavak i proširenja saradnje u zdravstvenom sektoru naročito kada je reč o biofarmaciji i vakcinama. To bi bio mogao biti veoma važan korak ka proširenju ekonomske saradnje", zaključila je Gonsales Frago.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track