PRVI KONGRES SRPSKE STRANKE ZAVETNICI: Poziv na nacionalno okupljanje svih državotvornih snaga!
Foto: Privatna Arhiva

Za predsednika izabran Stefan Stamenkovski

PRVI KONGRES SRPSKE STRANKE ZAVETNICI: Poziv na nacionalno okupljanje svih državotvornih snaga!

Politika -

"Obnovićemo nacionalni ponos i vratiti državni i ekonomski suverenitet u srpske ruke.", poruka je prvog Kongresa Srpske stranke Zavetnici koji je održan u velikoj sali Doma sindikata u Beogradu.

U prisustvu velikog broja članova, predstavnika političkih snaga iz Evrope i sveta, delegacija Srba iz Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, Zavetnici su najavili izlazak na predstojeće izbore.

Članovi rukovodstva stranke predstavili su program i konkretna rešenja za sveukupni preporod Srbije.

Okupljenima se obratio i Stefano Pavezi, predstavnik italijanske partije "Liga", Jani Ivanuša, narodni poslanik iz Slovenije i Janko Bačev, predsednik stranke Jedinstvena Makedonija.

foto: Privatna Arhiva

Zavetnici su poručili da će biti suštinska alternativa i vlasti i lažnoj opoziciji.

Milica Đurđević, član Predsedništva stranke je istakla da će Zavetnici prekinuti saradnju sa MMF i obnoviti Razvojnu banku i Beogradsku berzu. "Naša ekonomska platforma u središte stavlja domaće privrednike i poljoprivrednike. ", rekla je ona.

foto: Privatna Arhiva

Đurđevićeva je pozvala na nacionalno okupljanje svih, kako je navela, državotvornih snaga i zaključila da je kongres Zavetnika mesto na kome "Srbija živi, veruje i ustaje".

Za predsednika stranke jednoglasno je izabran Stefan Stamenkovski koji se zahvalio članovima na poverenju i naveo da Zavetnici posle izbora ulaze u skupštinu da zaustave sve antiustavne pokušaje razgradnje države. On je naglasio da su devetnaest godina isti kadrovi na vlasti koji su rušili, pljačkali i predavali državu.

foto: Privatna Arhiva

"Bićemo noćna mora za sve one koji samo pomisle da se igraju sa Srbijom. Mi se naših principa nećemo odreći, jer iza nas ne stoje tajkuni, ambasade, fondacije, strani i domaći moćnici. Izabrali smo teži, ali jedino ispravan put i zato ćemo pobediti. ", zaključio je Stamenkovski.

foto: Privatna Arhiva

Pristunima su se još obratili članovi rukovodstva stranke: dr Zoran Zečević iz Aranđelovca, Strahinja Erac iz Kraljeva, Jelena Đorđević iz Niša, Zita Njari iz Kikinde i profesor Božidar Zečević iz Beograda.

Skup je završen kulturno umetničkim programom u okviru kojeg je nastupila Danica Crnogorčević u pratnji hora "Anterija".

Podsećamo da su Zavetnici nedavno prikupili 11 000 potpisa građana i osnivali Srpsku stanku Zavetnici, nakon sedam godina delovanja kao politički pokret.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track