UHAPŠEN ZBOG SUMNJE NA KRIVIČNO DELO: Pretio Vučiću, našli mu oružje
Foto: Privatna Arhiva

Akcija MUP

UHAPŠEN ZBOG SUMNJE NA KRIVIČNO DELO: Pretio Vučiću, našli mu oružje

Politika -

Postupajući po zahtevu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, utvrđeno je da je osumnjičeni na društvenoj mreži Fejsbuk napravio više objava u kojima je uputio pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije Hepi Milomiru Mariću i Jovani Grgurević

Osumnjičeni je na društvenoj mreži Fejsbuk napravio više objava u kojima je uputio pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije Hepi Milomiru Mariću i Jovani Grgurević

Policija je uhapsila Marinka Miloševića (41) iz Bratunca zbog pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i nedozvoljenog držanja oružja. Zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljenog prometa oružja ili eksplozivnih materija, on je juče priveden policiji.

- Postupajući po zahtevu Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, utvrđeno je da je osumnjičeni na društvenoj mreži Fejsbuk napravio više objava u kojima je uputio pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i uredniku i novinarki televizije Hepi Milomiru Mariću i Jovani Grgurević - saopšteno je iz MUP.

Policijski službenici su u saradnji s Policijskom upravom Zvornik pretresli objekte koje koristi uhapšeni, odakle su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s navedenim krivičnim delima. Sve dalje aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Ovo je samo jedna u nizu pretnji predsedniku Vučiću. Podsetimo, u julu je uhapšena Aleksandra Janković Aranitović (49) iz Šapca, pristalica Saveza za Srbiju, jer je putem Tvitera pretila Vučićevoj deci smrću i silovanjem. Ona je u svom dosijeu već imala prijave za falsifikovanje isprava i zbog nasilja u porodici, i to nad svojom majkom. Policija je u julu privela i R. M. (67) zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti jer je na Fejsbuku objavio umrlicu predsednika.

Vučić i Vulin s kiparskim ministrom

SRBIJA I KIPAR GAJE ČVRSTO PRIJATELJSTVO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s ministrom odbrane Kipra Savasom Angelidisom, koji se nalazi u poseti Srbiji. On je ponovio da Srbija ima snažnu podršku Kipra kada je reč o pitanju suverenosti i teritorijalne celovitosti KiM. Vučić je istakao veliki značaj koji Srbija pridaje čvrstom prijateljstvu s Kiprom, zasnovanom na razumevanju, poverenju i solidarnosti, i zahvalio je Kipru za nepriznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Ministar odbrane Aleksandar Vulin je istakao da Srbija pamti svako dobro i svako zlo, kao i da će uvek dati sve od sebe da svako dobro i svako zlo vrati.

foto: Tanjug

Kurir.rs / E. K.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track