SPS TRAŽI DA TUŽILAŠTVO HITNO ISPITA NAVODE O MARKU BASTAĆU: Javno izrečene optužbe o kriminalu i mafijaškim metodama njegovog rada uznemirile su javnost
Foto: Printscreen/Youtube

reakcija

SPS TRAŽI DA TUŽILAŠTVO HITNO ISPITA NAVODE O MARKU BASTAĆU: Javno izrečene optužbe o kriminalu i mafijaškim metodama njegovog rada uznemirile su javnost

Politika -

Socijalistička partija Srbije očekuje od nadležnih državnih organa i tužilaštva da brzo reaguju i ispitaju navode izrečene u javnosti o kriminalnom ponašanju i aktivnostima predsednika Gradske opštine Stari rad, Marka Bastaća, navodi se u saopštenju ove stranke.

"Ako se pokažu kao tačne, ove zastrašujuće optužbe i saznanja moraju dobiti pravosudni epilog i moraju biti kažnjeni po zakonu. Pravna država ne sme praviti izuzetke i mora biti dosledna u primeni zakona. Javno izrečene optužbe na račun Marka Bastaća, kao jednog od lidera Saveza za Srbiju, o sistemskoj korupciji, kriminalu i mafijaškim metodama njegovog rada, veoma su uznemirili javnost", piše u saopštenju SPS-a.

Oni dalje dodaju da izjave svedoka o kriminalnom ponašanju i zlostavljanju ljudi, samo nekoliko dana nakon pokušaja linča Gorana Vesića i spaljivanja njegove knjige, nedvosmisleno pokazuju model i obrazac ponašanja lidera Saveza za Srbiju, koji nema veze sa demokratijom, slobodom izbora i poštovanjem ljudskih prava.

"Nasilje koje tzv opozicija sve češće primenjuje u javnom govoru, prevazilazi sve granice i manifestuje potpuno odsustvo samokontrole. Takvi ljudi zaista ne zaslužuju ničije poverenje, a ponajmanje priliku da upravljaju javnim resursima", navodi se u saopštenju SPS-a.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track