ŠORMAZ U SKUPŠTINI: SzS nema program pa napada članove vlasti, oružje se iz Srbije izvozi legalno
Foto: Zorana Jevtić

rasprava

ŠORMAZ U SKUPŠTINI: SzS nema program pa napada članove vlasti, oružje se iz Srbije izvozi legalno

Politika -

Optužbe funkcionerke SSP Marinike Tepić nastavak su načina rada Saveza za Srbiju koji u nedostatku programa lično napada članove izvršne vlasti, rekao je danas poslanik SNS Dragan Šormaz i dodao da se izvoz oružja iz Srbije obavlja legalno i u skladu sa međunarodnim zakonima.

Šormaz je rekao da je Tepić iznela gomilu netačnih informacija, ocenivši to kao čistu propagandu, te da je očigledno da iza toga stoji Dragan Đilas, jer "on nije ništa drugo nego propagandista".

On je naveo da su priče o namenskoj industriji i Krušiku potekle od jedne bugarske novinarke i dodao da iza svih tih tekstova stoji konkurencija.

"Trgovina oružja iz Srbije je legalna i legitimna, poštuju se svi međunarodni zakoni, da se zna ko je krajnji kupac. Taj kompletan napad je potpuno besmislen, štetočinski, jer se nanosi šteta namenskoj industriji Srbije bilo da se radi o SDPR ili privatnim firmama", rekao je Šormaz u Skupštini Srbije.

On je istakao da Srbija nije nikada sarađivala sa teroristima, što je Marinika Tepić danas tvrdila pominjući Al kaidu, te dodao da je naša država članica koalicije koja se bori protiv Islamske države i to odlukom Vlade Srbija na čijem je čelu tada bio Aleksandar Vučić.

Podsetio je i da Srbija ima program sa NATO-om, te upitao da li bi ta organizacija sarađivala sa državom koja ima veze sa teroristima.

"Brukaju sopstvenu zemlju. Jedina dobra stvar je što nemaju legitimitet pa im niko u svetu ne veruje, a ne veruju im ni građani Srbije, ali oni uporno i Djilas i Jeremić i Obradović nastavljau da izmisljaju afere", rekao je Šormaz.

Posle svega ih, dodao je, možemo samo nazvati "neprijateljima države", a nikako političkom konkurencijom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track