VUČIĆ DANAS NA KONFERENCIJI UNESKO: Vučić o mišljenju mladih o multilateralizmu (FOTO)
Foto: Printscreen/Pink

trodnevna poseta parizu

VUČIĆ DANAS NA KONFERENCIJI UNESKO: Vučić o mišljenju mladih o multilateralizmu (FOTO)

Politika -

Trećeg dana posete zvaničnom Parizu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije UNESKO na panelu "Mišljenja mladih o multilateralizmu".

Vučić se susreo i sa generalnom direktorkom te organizacije Odri Azule.

Tokom boravka u Parizu, predsednik Vučić u dva navrata je razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji, kako je rekao, doživljava Srbiju kao veoma važnog partnera u kontekstu evropske bezbednosti, i, kao najvećoj i najznačajnijoj zemlji Zapadnog Balkana, pridaje joj poseban značaj u evropskim integracijama.

Vučić je prvog dana posete Parizu prisustvovao svečanoj večeri koju je Makron priredio za učesnike konferencije, šefove država, vlada i međunarodnih organizacija, i iskoristio priliku za razgovor sa mnogim zvaničnicima iz različitih delova sveta, kao i s generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, s kojim je razgovarao, pre svega, o Kosovu.

Posle večere, Vučić je više od sat vremena razgovarao sa francuskim predsednikom u četiri oka.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je juče, nakon otvaranja Foruma mira, kojem je prisustvovao i predsednik Srbije, iznenda pozvao Vučića i Hašima Tačija na sastanak.

foto: Profimedia

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track