MIR JE JEDNA OD NAJVAŽNIJIH STVARI! Vučić na konferenciji UNESKO: Moramo da idemo ruku pod ruku kako bi rešavali zajedničke probleme
Foto: Printscreen

predsednik srbije u parizu

MIR JE JEDNA OD NAJVAŽNIJIH STVARI! Vučić na konferenciji UNESKO: Moramo da idemo ruku pod ruku kako bi rešavali zajedničke probleme

Politika -

Učesnicima 40. zasedanja Generalne konferencije UNESKA, predsednik Vučić se obratio rečima da moramo da idemo ruku pod ruku kako bi rešavali zajedničke probleme.

- Mir je jedna od najvažnijih stvari, ali je nemoguć ukoliko ne učimo šta su kulture, bez kumunikacije, bez poznavanja međusobnih razlika. UNESKO je jedan od glavnih stubova koji drže sve, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je UNESKO taj koji mora da da odgovore, i dodao da su miran međudržavni dijalog, tolerancija kao i međudržavna razmena su vrlo važne za očuvanje stabilnosti.

- Veoma je važno šta ćemo usvojiti u ovim trenucima. Veoma važno je za očuvanje mira i stabilnosti. Kulturno nasleđe doprinosi svakoj naciji, a tako i celom svetu. Na žalost postoje i dalje pritisci da se srpska nasleđa na Kosovu i Metohiji daju nekom drugom. Njima je neophodna zaštita - rekao je Vučić i dodao da se Srbija i dalje zalaže da se povelja UNESKAi dalje poštuje.

Vučić je dodao da će Srbija biti spremna da konstruktivno i blisko sarađuje sa svim zemljama koje su u UNESKU.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track