Koštunica: Osujetili smo pogubnu politiku DS

Koštunica: Osujetili smo pogubnu politiku DS

Politika -
Prema oceni Koštunice ključni razlog za to što je DSS zaobiđena prilikom razgovora o formiranju nove vlade jeste zalaganje stranke čiji je lider za političku i vojnu neutralnost Srbije

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je ta stranka ispunila važan cilj time što je "sklonila pogubnu politiku Demokratske stranke "da EU nema alternativu".

"Za nas je bio važan cilj da sklonimo pogubnu politiku DS da EU nema alternativu, koja je pretila da Srbiji nanese ozbiljnu i dugoročnu stetu", kazao je Koštunica je u intevjuu za Danas povodom 20 godina rada DSS-a. Koštunica je kao uspeh svoje stranke ocenio i to što je postignut dogovor sa Srpskom naprednom strankom da neće biti promene Ustava bez saglasnosti DSS.

Prema oceni Koštunice, ključni razlog za to što je DSS zaobiđena prilikom razgovora o formiranju nove vlade jeste zalaganje stranke čiji je lider za političku i vojnu neutralnost Srbije. Upitan da li je u sadašnjim okolnostima moguće postizanje političkog konsenzusa o Kosovu i Metohiji, na kome insistira novi predsednik Srbije, Koštunica je naveo da je DS 2008. godine razbila nacionalno jedinstvo u odbrani Kosova i da je tada uspostavljena nova politika da EU nema alternativu, te da će trebati mnogo turda da se ponovo uspostavi to jedinstvo.

Koštunica je ocenio i da DSS ima sigurnu i veliku budućnost, jer je to, kako je rekao, stranka koja ima dvadesetogodisnje iskustvo državotvorne politike, koja je prošla mnoga i velika iskušenja, koja je uvek i po svaku cenu bila na strani svog naroda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja