Odloženo iseljenje Centra za mir i toleranciju

Priština

Odloženo iseljenje Centra za mir i toleranciju

Politika -
Posle razgovora pripadnika Policije Kosova sa nadležnima u Ministarstvu za povratak i zajednice Vlade Kosova, dogovoreno je da CMT koristi prostorije do kraja ovog meseca, a da u međuvremenu Ministarstvo nađe adekvatan prostor, kazao je Boroci

PRIŠTINA - Policija Kosova je iseljenje prištinskog Centra za mir i toleranciju (CMT) odložila do kraja jula do kada Ministarstvo za povratak i zajednice treba da za Centar nađe adekvatan drugi smeštaj.

Portparol Regionalne policije u Prištini Agron Boroci je izjavio da je iseljenje trebalo da se izvrši danas u 16 časova.

"Međutim, posle razgovora pripadnika Policije Kosova sa nadležnima u Ministarstvu za povratak i zajednice Vlade Kosova, dogovoreno je da CMT koristi prostorije do kraja ovog meseca, a da u međuvremenu Ministarstvo nađe adekvatan prostor", kazao je Boroci.

Dodao je da su prostorije koje sada koristi Centar, vlasništvo Policije Kosova koja ima velike potrebe za prostorom. Juče je Centar za mir i toleranciju saopštio da je dobio nalog da danas napusti prostorije. CMT postoji od 1999. godine, a u okviru njega funkcioniše jedina ambulanta koju koriste Srbi koji žive u Prištini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja