Najnovije vesti

VUČIĆ SA ZVANIČNICIMA EP: Idemo ka Evropi, ali čuvamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom! Najbitnija je Srbija! (KURIR TV)
Foto: Printksrin

NA ANDRIĆEVOM VENCU

VUČIĆ SA ZVANIČNICIMA EP: Idemo ka Evropi, ali čuvamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom! Najbitnija je Srbija! (KURIR TV)

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s delegacijom Evropskog parlamenta u kojoj su predsedavajući Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i lider Evropske narodne partije Manfred Veber. Sastanak je počeo u 13 časova u zgradi Generalnog sekretarijata, nakon čega su se predsednik Vučić sa evropskim zvaničnicima obratili medijima.

IZ OBRAĆANJA:

Vučić: Imali smo dobre razgovore, hvala svima na dolasku. Veber je veliki prijatelj celog regiona u koji je danas stigao. U ime Republike Srbije hvala Veberu za pomoć u napretku Srbije.

Uvek smo spremni za kompromis i rešenje kada je u pitanju Kosovo!

Bitna tema bila je i poštovanje ljudskih prava, medijskih sloboda. Bio sam kritičan i prema sebi i prema nama, i uvažio stavove gostiju.

Svi zajedno moramo da se potrudimo da napravimo bolji ambijent za izbore nego što je bio 2012. godine, kada mi kao opozicija nismo mogli ni da se pojavimo u medijima.

Srbija nastavlja svoj evropski put, želimo brže otvaranje poglavlja, ali i da nam kažu šta Evropa vidi kao svoju budućnost!

foto: Printksrin

Imamo 4 tehnički spremna poglavlja za otvaranje, biće od 0 do 2, realno 1, toliko smo zaslužili, nismo mi na tom nivou da nam otvore svih 4.

Mi imamo svoju politiku, nalazimo se na evropskom putu, ali pred svim iz Evrope kažemo da želimo dobre odnose sa Rusijom.

Umirem od smeha kada mi kažu da smanjimo odnose sa Kinom i Rusijom. Dobio sam potvrdu, u pisanoj formi, Si Đinping dolazi u Srbiju sledeće godine.

Ne idemo ni prema Rusiji, ni prema ovamo, mi idemo prema EU, ali smo u dobrim odnosima sa Rusijom i Kinom. Neću da dozvolim da nam sole pamet oni koji imaju i sami ogromnu saradnju sa Kinom.

Da se Veber pitam, bili bismo u Evropi, ali se ne pita on nego drugi.

Računam da za 3 godine prelazimo taj broj od 20 poglavlja.

Baš me zanima koliko će mudrih ideja o rešavanju kosovskog pitanja Veber danas čuti od Boška Obradovića i Dragana Đilasa.

foto: Printksrin

Veber: Evropska perspektiva Srbije je jasna, to što smo ovde je dobar signal za to, i za Srbiju i za region.

Bila je velika greška stopirati poglavlja Severnoj Makedoniji i Albaniji, to je šteta za ceo region.

Cilj je da generacije imaju bolju budućnost ovde u Srbiji, da se spreči odliv mozgova.

foto: Printksrin

Srbija je veliki prijatelj!

Nije reč o tome da se posao uradi samo da se postane član EU, vidim spremnost da se svi koraci sprovedu da građani Srbije žive u savremenom društvu.

Najvažnija je spremnost za promene.

(Kurir.rs )

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...