GOJKOVIĆEVA SE SASTALA SA DELEGACIJOM EVROPSKOG PARLAMENTA: Srbija spremna za četiri poglavlja
Foto: Stefan Kojić

SUSRET

GOJKOVIĆEVA SE SASTALA SA DELEGACIJOM EVROPSKOG PARLAMENTA: Srbija spremna za četiri poglavlja

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas sa delegacijom Evropskog parlamenta i razmenila mišljenja o aktuelnim procesima u pogledu politike proširenja i u tom kontekstu perspektivama Srbije i regiona Zapadnog Balkana.

Gojković je istakla da Srbija potvrđuje privrženost procesima evrointegracija i izrazila nadu da će na kraju predsedavanja Finske Evropskim savetom doći do otvaranja pregovaračkih poglava.

Predsednica parlamenta je napomenula da je Srbija spremna za četiri pregovaračka poglavlja i navela da ne može biti zadovoljna dinamikom njihovog otvaranja, saopšteno je iz skupštine.

Gojković je sa članovima Evropskog parlamenta razgovarala o aktuelnostima u vezi sa radom Narodne skupštine, kao i u kontekstu održavanja Međustranačkog dijaloga, uz posredovanje Evropskog parlamenta.

Ona je sa evropskim parlamentarcima razgovorala o regionalnoj saradnji, a istaknut je značaj nastavka regionalne saradnje parlamenata.

U delegaciji EP su bili lider Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Manfred Veber, predsedavajući Odbora za spoljne poslove Dejvid Mekalister i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja