ĐURIĆ PORUČIO: Neće biti energetske velike Albanije, obaveze Prištine jasno definisane
Foto: PrintScreen

reagovanje

ĐURIĆ PORUČIO: Neće biti energetske velike Albanije, obaveze Prištine jasno definisane

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić poručio je danas da neće doći do stvaranja "energetske velike Albanije" i da su jasno definisane obaveze Prišitine u oblasti energetike i funkcionisanja Elektroprivrede Srbije na KiM.

Đurić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše najave albanske strane da će od aprila naredne godine Kosovo postati deo energetskog bloka sa Albanijom, uprkos Briselskom sporazumu.

"Svakako neće biti stvaranja velikodržavnih projekat u oblasti energetike i 'velikih Albanija' i tome slično. Jasno je definisana obaveza Prištine da poštuje obavezu koja je preuzela da omogući Elektroprivredi Srbije da njene kompanije na KiM normalno i nesmetano funkcinišu", rekao je Đurić.

Ističe da se to još nije desilo, odnosno da nije omogućena EPS-u registracija tih kompanija, kao i da je sve to što pričaju čista spekulacija i pokušaj da se u odsustvu pregovora "velikom pričom" popravi njihova pozicija.

"Kao što sam rekao, 'energetske velike Albanije' neće biti i to je sve što mogu da kažem na tu temu", poručio je Đurić na konferenciji za novinare.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track