LIDER DS ODBIO DA GOSTUJE U UPITNIKU - RTS PORUČUJE: Lutovac bi da uređuje javni servis!
Foto: Beta/Emil Vaš

Hteo da bira goste emisije

LIDER DS ODBIO DA GOSTUJE U UPITNIKU - RTS PORUČUJE: Lutovac bi da uređuje javni servis!

Politika -

BEOGRAD - Radio-televizija Srbije saopštila je večeras, posle odbijanja Zorana Lutovca, lidera DS, da gostuje u emisiji Upitnik, da predsednik Demokratske stranke ima nameru da uređuje javni servis!

Lutovac je odbio je da gostuje u emisiji "Upitnik" na RTS-u jer, kako je naveo, želi da taj medijski prostor ustupi uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću.

"Prostor koji u 'Upitniku' nudite nama, a kako bi se stvorio privid zastupljenosti opozicije u javnom servisu, ustupamo uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću. Ukoliko omogućite da se on obrati građanima i građankama Srbije mi ćemo pristati da učestvujemo u vašim emisijama", napisao je Lutovac u otvorenom pismu RTS-u.

Kako je rekao, za DS pregovori vlasti i opozicije u ovom trenutku nisu tema, a DS danas jedino vidi mogućnost da se u razgovorima sa predstavnicima EU dođe do slobodnih izbora.

Reagujući na pismo Lutovca, RTS je ocenio da je predsednik DS-a odustao od ranije ambicije da određuje šta bi voditeljka trebalo da pita goste, već je pokušao da odredi ko bi u toj emisiji mogao da gostuje.

"U međuvremenu, nekoliko istaknutih članova DS-a stavilo nam je do znanja da su za njih 'razgovori vlasti i opozicije' i te kako važna tema i da ne dele mišljenje predsednika stranke.

Posle svega, ostaje nekako utisak da se u ovom slučaju, kao i u mnogim sličnim, kada se sa različitih strana napada RTS, radi o jednom te istom - malo je tu istinske želje da Javni servis bude profesionalniji, neuporedivo više da se on uređuje", navodi RTS.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track