PALA BASTAĆEVA DESNA RUKA! Uhapšen načelnik Odeljenja za komunalnu inspekciju, uzeo više od 3 miliona dinara
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

zbog pranja novca i zloupotrebe položaja

PALA BASTAĆEVA DESNA RUKA! Uhapšen načelnik Odeljenja za komunalnu inspekciju, uzeo više od 3 miliona dinara

Politika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su Marjana Nakova (1972) bivše odgovorno lice Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju Gradske opštine Stari grad, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca.

Zbog sumnje da je izvršio ista krivična dela u pomaganju, po nalogu tužilaštva, biće podneta krivična prijava i protiv pedesetdvogodišnjeg muškarca, odgovornog lica u Udruženju „Čarobne ruke“.

Postoje osnovi sumnje da je M. N., u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, a po prethodnom dogovoru sa pedesetdvogodišnjem muškarcem, davao instrukcije pravnim licima koja su podnosila zahteve za zauzeće javnih površina na teritoriji opštine Stari grad, da uplate novčana sredstva na ime donacija na poslovni račun Udruženja „Čarobne ruke“.

Odgovorno lice ovog Udruženja je potom sa tog računa podizao novac i isti vraćao na ruke M. N. koji je taj način je stekao korist u iznosu od 3.604.600 dinara.

Osumnjičenom M. N. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track