MILOVAN DRECUN: Samo Srpska može da predstavlja Srbe
Foto: Stefan Jokić

Stav

MILOVAN DRECUN: Samo Srpska može da predstavlja Srbe

Politika -

Drecun je naglasio da „već zamaraju igre“ albanskih lidera i da je najveći problem Aljbin Kurti i njegov pokret Samoopredeljenje, koji želi dva ključna mesta - predsednika i premijera takozvane države Kosovo

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže da Priština uvek čeka poslednji trenutak za formiranje vlasti posle izbora, te da se to dešava i sada, ali da je za srpski narod najvažnije da se poštuje njegova volja iskazana na izborima, a to je da ih Srpska lista predstavlja u svim institucijama.

Drecun je za televiziju Pink naglasio da „već zamaraju igre“ albanskih lidera i da je najveći problem Aljbin Kurti i njegov pokret Samoopredeljenje, koji želi dva ključna mesta - predsednika i premijera takozvane države Kosovo.

- Nas zanima odnos prema srpskom narodu i njegovoj volji koja je iskazana na izborima, gde su jasno rekli da isključivo Srpska lista može da predstavlja srpski narod u svim institucijama.

Ako to ne bude poštovao Kurti, odnosno njegov mogući koalicioni partner, onda će situacija biti veoma loša i za nas neprihvatljiva - naveo je on.

Dodaje da će takva situacija biti neprihvatljiva i za međunarodnu zajednicu, da drugi narod po brojnosti na Kosovu i Metohiji ne bude zastupljen u toj novoj izvršnoj vlasti.

Kurir.rs/ Foto: Stefan Jokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja