ČARŠIJA VEĆ KADRIRA: Vučić premijer, Cica predsednica!
Foto: Zorana Jevtić

s parlamentarnim izborima na proleće mogući i predsednički

ČARŠIJA VEĆ KADRIRA: Vučić premijer, Cica predsednica!

Politika -

BEOGRAD - Postoje velike šanse da zajedno s parlamentarnim izborima na proleće sledeće godine budu održani i predsednički izbori.

Naime, u beogradskim medijima pojavila se teza da bi Srbija krajem aprila pored nove vlade mogla da bira i novog predsednika Republike a tu bi tek usledile iznenađujuće izmene.

Doduše, aktuelni predsednik Srbije dosad je već dva-tri puta u svojim obraćanjima naveo da bi želeo da se u skorije vreme povuče iz vrha stranke a u dogledno vreme i iz političkog života.

- Izbori će najverovatnije biti održani 26. aprila sledeće godine, a Vučić ozbiljno razmišlja da se ovoga puta ne kandiduje za predsednika Srbije, već da Srpska napredna stranka isturi Jorgovanku Tabaković, aktuelnu guvernerku NBS, ili jakog nestranačkog kandidata - objašnjavaju sagovornici lista i ističu da će Vučić u narednim danima doneti konačnu odluku.

- O izborima, i parlamentarnim i predsedničkim, kao i o potencijalnim koalicijama SNS će raspravljati na Glavnom odboru stranke. A ta sednica posle koje se očekuje da Vučić preseče i donese konačnu odluku biće održana 29. decembra - ističu izvori lista.

(Kurir.rs/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track