VUČIĆO SNAZI SRBIJE Napadaju me od kada je Srbija počela da snaži i prestala da bude džak za udaranje!
Foto: Printscreen Pink

Predsednik Srbije

VUČIĆO SNAZI SRBIJE Napadaju me od kada je Srbija počela da snaži i prestala da bude džak za udaranje!

Politika -

BEOGRAD - Napadi na mene, da sam agresor, kabadahija, izdajnik i da ću da predam KiM počeli su onda kada je Srbija počela da snaži i prestala da bude džak za udaranje i moneta za potkusurivanje, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je gostujući na Pinku rekao da već osmu godinu sluša kako ga optužuju za sve to, kao i to da je čovek koji ne žele da se izvinjava i da zbog toga nije dobar kao Boris Tadić i neki drugi.

"Za neke druge sam izdajnik, a šta sam to izdao?",, zapitao je predsednik Srbije.

Naglasio je da u periodu od 2012. do 2014. godine Srbija nikome nije smetala, ali da se situacija izmenila kada je Srbija počela svaki dan da snaži i kada se odbranila od bankrotstva.

"Kada su shvatili da je Srbija dobila novu snagu i energiju da više nije moneta za potkusurivanuje i džak za udaranje, e onda im je bilo potrebno da napadaju onoga ko je za odgovoran", dodao je Vučić.

Navodi da je krenulo sve još od Srebrenice i kada je pozvao Vladimira Putina i kada je Rusija sprečila da srpskom narodu bude stavljen žig genocida na čelo.

"Onda sam doživeo gotovo linč u Srebrenici. Ali, ponosan sam na činjenicu da nijednog sekunda nisam spustio glavu, nijednog trenutka ne plašeći se kamenica, flaša, jer kada ste predsednik Sribije nemate pravo da pokazujete strah i slabost".

Vučić dodaje da je posećivao Srbe svuda gde žive, od Vrginog Mosta, do Zagreba u Hrvatskoj, zatim na KiM gde je posetio sve opštine gde žive Srbi.

foto: Printscreen Pink

Predsedndik dodaje da je hteo da poseti i Metohiju ali da mu nisu dozvolili.

"Svuda sam bio gde je naš narod ugrožen, moj je posao da idem da pomognemo", poručio je Vučić.

Srbija, kaže, danas pomaže srpske institucije u Crnoj Gori, pomaže narodu na KiM, da nikada više nije pomagala Republici Srpkoj, te upitao zbog čega je onda on izdajnik.

Kako je rekao, neki su govorili da je izdajnik, jer nisu mogli da razumeju kako je moguće da izgube izbore, pa im je odgovaralo da govore građanima kako nova vlast nije sposobna, kako je on sam incident i ne bi pobedio bez međunarodne podrške, a da će zauzvrat da preda Kosovo.

"Šta da predam kad ste ga vi već predali? Postavili ste punktove između Sbra i Srba i zatvorili Kosovo za Srbiju", konstatovao je Vučić.

U tom smislu, naveo je da je za sedam godina vlasti njegove stranke mnogo više zemalja povuklo priznanje, nego što je priznalo Kosovo.

"U njihovo vreme 90 zemalja je priznalo Kosovo, nijedna nije povukla priznanje. I, kada ih pitate gde je izdaja i kad 90 odsto ljudi na KiM glasa za mene, kažu - ne znamo, ali biće", primetio je on.

Upitao je i gde je ova vlast izdala RS, koju je pomogla neuoporedivo vise nego sve prethodne.

Takođe, napomenuo je da je Srbija u Crnoj Gori izgradila Srpsku kuću, za više od tri miliona evra, kao i da pomaže srpske institucije u toj zemlji, ističući da su to srpske, a ne partijske institucije.

foto: Printscreen Pink

"Zauzvrat ne tražimo ništa, da hvale mene ili da me vole, ništa slično, jer jedino što hoćemo da pomognemo svom narodu da opstane na svojim ognjištima. I opet sam izdajnik. Zašto? Ne zna se", istakao je.

Kaže i da su neki njegovi politički protivnici pokušali da kažu da se on dogovoriio sa Milom Djukanovićem, što nije tačno, a onda su, kaže, i sami stali, jer im nije bilo jasno o čemu se radi.

"Kada slušate osam godina te stvari, borite se za svoj narod. I pogledajte, sinoć duel u Hrvatskoj. Treći koji gledam, u kojem sam ja glavna tema. Više nije tema ni Srbija, nego ja. I onda sve morate da razumete", rekao je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track