URS: Pajtić nam je otimao odbornike

URS: Pajtić nam je otimao odbornike

Politika -
Pajtić je i predizbornu kampanju koristio za preotimanje lokalnih odbora URS-a u Zrenjaninu, Subotici, Somboru i drugim opštinama, ali tu se nije zaustavio, nego je preoteo i potpredsednika Skupštine Vojvodine, iz redova URS-a, navodi URS

NOVI SAD - Pokrajinski odbor Ujedinjenih regiona Srbije (URS) oštro je kritikovao potpredsednika Demokratske stranke i pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, uz ocenu da je "licemeran" i da nema pravo da "deli lekcije" URS-u pošto je "godinu dana proveo otimajući odbornike URS-a" u Vojvodini.

"Pajtić je i predizbornu kampanju koristio za preotimanje lokalnih odbora URS-a u Zrenjaninu, Subotici, Somboru i drugim opštinama, ali tu se nije zaustavio, nego je preoteo i potpredsednika Skupštine Vojvodine, iz redova URS-a", navodi se u saopštenju za javnost te stranke. Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je u sredu, povodom spekulacija da se priprema promena gradske vlasti u Novom Sadu, da svako ko to pokušava da učini, radi na uspostavljanju nestabilnosti u državi. "Neće se rešiti nijedan problem u ovoj državi tako što će se destabilizovati lokalne samouprave, kupovati ili otimati odbornici", rekao je Pajtić, povodom najava predsednika URS-a Mlađana Dinkića da se razgovara o mogućnosti "prekomponovanja" gradske vlasti.

Pajtić je izrazio čuđenje zbog čega Dinkić govori o toj mogućnosti, s obzirom da URS nema ni jednog odbornika u Skupštini grada Novog Sada. U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i koalicije predvođene Socijalističkom partijom Srbije (SPS). DS je na izborima osvojio 18 odborničkih mandata, LSV na čijoj listi su bili i kandidati Srpskog pokreta obnove 15, a koalicija oko SPS-a sedam mandata, tako da imaju 40 od ukupno 78 odbornika. Srpska napredna stranka osvojila je 15 mandata, Romska demokratska stranka šest, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Dveri po pet, Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) po jedan mandat. URS je u saopštenju za javnost još optužio Pajtića da je kriv zbog toga što Vojvodina po prvi put u istoriji ima bruto društveni proizvod koji je niži od proseka Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track