PREDSTAVNICI SRPSKE LISTE RAZGOVARALI SA KURTIJEM: U slučaju formiranja vlade, za Srbe zatražili dva ministarstva
Foto: Dado Đilas

susret

PREDSTAVNICI SRPSKE LISTE RAZGOVARALI SA KURTIJEM: U slučaju formiranja vlade, za Srbe zatražili dva ministarstva

Politika -

PRIŠTINA - Lider Srpske liste Goran Rakić je, posle sastanka sa mandatarom za sastav Vlade Kosova, Aljbinom Kurtijem je rekao da je takav sastanak trebalo da bude održan ranije ranije i ponovio da njegova stranka neće biti prepreka formiranju nove vlade. Predsednik i potpredsednik Srpske liste, Goran Rakić i Dalibor Jeftić zatražili su od lidera Pokreta Samoopredeljenje da formira većinu za osnivanje novih institucija.

U slučaju povećanja broja ministarstava na preko 12, Srpskoj listi su potrebna dva ministarstva, jer su oni najveća manjinska stranka, kazao je Rakić i istakao da je formiranje nove vlade nemoguće bez uključivanja Srpske liste.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia

U međuvremenu je, iz Skupštine Kosova je stiglo saopštenje da je za sutra zakazana sednica Predsedništva kosovskog parlamenta na zahtev mandatara za sastav nove Vlade Aljbina Kurtija u kojoj on zahteva zakazivanje sednice Skupštine na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova.

Za sada još uvek nije poznato dali će Kurti izaći sa predlogom o Vladi bez dogovora sa Demokratskim savezom Kosova ili možda računa da će u narednih 4 dana biti postignut sporazum.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track