GOTOV PROJEKAT MEDIJSKA SLIKA KULTURE U BEOGRADU: Ustanovama kulture omogućen besplatan pristup arhivu štampanih medija
Ilustracija, Foto: Shutterstock

UG EPOMENA

GOTOV PROJEKAT MEDIJSKA SLIKA KULTURE U BEOGRADU: Ustanovama kulture omogućen besplatan pristup arhivu štampanih medija

Beograd -

UG Epomena je pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda realizovalo projekat Medijska slika kulture u Beogradu, koji predstavlja nastavak prošlogodišnjeg izuzetno uspešnog projekta Ogledalo kulture Beograda u medijima. Cilj projekta bio da se, tokom šest meseci trajanja, ustanovama kulture omogući besplatan pristup arhivu štampanih medija koji sadrži više od 360.000 tekstova iz oblasti kulture, prikupljenih od 2003. godine do danas.

U okviru projekta Medijska slika kulture u Beogradu 39 ustanova kulture, od čega 25 biblioteka, devet muzeja i pet ostalih ustanova kulture, bilo je u mogućnosti da koristi arhiv u svom radu, a upravo je ideja ovog projekta i bila da se podstakne naučnoistraživački rad i da se zaposlenima u kulturi omogući dodatna edukacija. Takođe, namera je bila i da se uz pomoć arhiva omogući sprovođenje različitih projekata iz oblasti kulture, pre svega onih koji istražuju zastupljenost kulture u medijima. Takođe, još jedan od ciljeva ove aktivnosti bio je i povećanje informisanosti korisnika usluga kulturnih institucija u Beogradu, koje na ovaj način mogu da postanu pravi kulturni informativni centri u kojima bi zainteresovani istraživači i građani mogli da se obaveste o svim temama iz oblasti kulture za poslednjih 16 godina.

Veliki broj tekstova koji čine arhiv obuhvata sva kulturna dešavanja u Beogradu u pomenutom periodu, iz svih oblasti kulture, odnosno tekstove koji su objavljeni u kulturnim rubrikama dnevnih novina i odabranih nedeljnika.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track