BAHATO! EVO KAKO SE TROŠE NARODNE PARE: Branko Ružić plaća 3,3 miliona da ga LAJKUJU!
Foto: Dado Đilas

Ko estradna zvezda

BAHATO! EVO KAKO SE TROŠE NARODNE PARE: Branko Ružić plaća 3,3 miliona da ga LAJKUJU!

Politika -

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave angažovalo firmu od koje traži i da im poveća broj pratilaca na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i pojača saradnju sa uticajnim tviterašima i blogerima (?!)

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, koje predvodi socijalista Branko Ružić, odlučilo je da iskešira 3,3 miliona dinara iz državne kase za promociju po društvenim mrežama!

Ružić, između ostalog, traži da se poveća broj pratilaca, ali i lajkova na profilima njegovog resora na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu. Zahteva i da se pojača saradnja sa uticajnim tviterašima i blogerima, ali i kontrolišu komentari građana.

Takvi potezi Ružića, prema oceni sagovornika Kurira, primer su rasipništva i izvlačenja novca iz državne kase. I to sve uoči predstojećih izbora.

foto: Printscreen/Dokument

Analiza uspeha

Ružićevo ministarstvo je baš poslednjeg dana 2019. zaključilo ugovor s beogradskom firmom „Love & Brands“, vredan 3.299.040 dinara (sa PDV).

- Ugovor je dodeljen firmi „Love & Brands“, s ponuđenom cenom usluge za jedan mesec od 229.100 dinara (bez PDV), odnosno ukupnom ponuđenom cenom usluge za 12 meseci od 2.749.200 (bez PDV) - navodi se u dokumentaciji.

Neophodno je da naloge na društvenim mrežama, kako se dodaje, ponuđač redovno održava, kreira postove i po proceni ih bustuje u sklopu kampanje za najvažnije aktivnosti ministarstva. Traži se da se priprema tekstualni i vizuelni sadržaj za oglase u skladu s ključnim rečima, povećava vidljivost postova, da se kontrolišu komentari i postovi korisnika i izrađuju izveštaji - mesečni, a po potrebi i nedeljni o uspešnosti komunikacije.

- U javnu nabavku ulazi i savetovanje po potrebi naručioca i pomoć u kriznim komunikacijama, privlačenje i povećanje broja pratilaca, povećanje broja pozitivnih reakcija, monitoring i pružanje statističkih podataka i saradnja sa uticajnim osobama na društvenim mrežama poput blogera i tviteraša. U okviru ove nabavke neophodno je da se obezbedi i redovna analiza uspeha komunikacije putem Gugl analitike i drugih softvera, kako bi se i kroz taj mehanizam pratio napredak u komunikaciji - piše u dokumentaciji, gde se dodaje da je neophodno proširenje komunikacije na Linkedin mrežu.

Ružić juče nije odgovorio na pitanja Kurira koja se tiču neophodnosti ovakvog poslovnog aranžmana u ovoj izbornoj godini. Iz njegovog ministarstva su ovaj bespotrebni trošak na račun građana Srbije pokušali da opravdaju uz „lekciju“ o značaju društvenih mreža.

foto: Printscreen/Dokument

Saveti eksperata

- Odluku da unapredimo komunikaciju na društvenim mrežama doneli smo jer se tu radi, pre svega, o mlađoj populaciji koja, prema istraživanjima javnog mnjenja, najviše koristi upravo internet i društvene mreže kao izvor informacija, a koja je ujedno i bila najmanje upućena u reformu javne uprave. Na pitanje u istraživanju o tome na koji način žele da budu informisani o promenama u javnoj upravi, 38 odsto ispitanika je odgovorilo da su to onlajn mediji i društvene mreže - piše u odgovoru iz ministarstva, kao i:

- Eksperti u ovoj oblasti (iz agencije) nam svakodnevno pružaju savete, prave ilustracije, video-snimke, eksplanatorne grafikone, za šta ministarstvo nema kapaciteta, kako bismo zaista napravili pomak u komunikaciji i motivisali građane da se brzo i lako informišu o svojim novim pravima.

Branko Dragaš MAJSTOR ZA IZVLAČENJE DRŽAVNIH PARA

Ekonomista Branko Dragaš smatra da je Ružić pokazao da je majstor za izvlačenje državnog novca iz budžeta. - Način izvlačenja novca iz budžeta ostavljen je talentu ministara, koji su majstori tog zanata. Jedan od tih besmislenih načina je dizajniranje i održavanje naloga Ružićevog resora na društvenim mrežama. To je rasipanje budžeta i izvlačenje novca iz državne kase. Pretpostavljam da je mogao biti svrsishodnije iskorišćen.

foto: Media Centar
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

Drama u rudniku u Boru

Prvi karantin u Srbiji zbog koronavirusa

Još jedna svađa na sastanku opozicije

Raspada se Đilasov savez Neće bojkot hoce na izbore

Istraga o Zoraninom sekretaru

Poledica namestio popravku Pančevca za 50 miliona više?!

Porodica donela odluku

Batu sele iz Aleje

Drama Neverovatni susret Užičanina Peđe Baranca u vozu

Tek pušteni silovatelj sedeo je sa mnom u kupeu Rekao je: Nastaviću tamo gde sam stao!

IZRUČENJE Dobrosava Gavrića specijalci transportuju do Srbije

Arkanov ubica biće prebačen tajno u Zabelu?

Čudo neviđeno Popović se opustio kao pravi penzioner

Saša napustio Grand prvi put posle 22 godine! Odveo Suzanu na Maldive za godišnjicu braka -

Dejan Stanković opširno o raznim temama

HOĆU ZVEZDU PO RECEPTU INTERA!

Ne propustite

foto: AMG

DANAS POKLON ZA DAME U KURIRU! Set za pravljenje frizura - stilizujte svoju kosu brzo i jednostavno

Danas ćete uz svaki primerak Kurira dobiti na poklon SET ZA PRAVLJANJE FRIZURA.

Ovo je potrebno svakoj dami koja voli da ima urednu i sređenu kosu. Veoma praktično frizersko pomagalo uz pomoću kojeg ćete praviti mnogo različitih frizura.

Čitajte KURIR!

(Kurir.rs / Foto:Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track