RASPADA SE ĐILASOV SZS Otkazuju poslušnost, hoće izbore! Zelenovića nazvali pi*kom, Petrović uzvratio: Mrš u p. MATERINU
Foto: Zorana Jevtić, Beta

GOTOVO JE! BOJKOT OPOZICIJE PUKAO I PRE NEGO ŠTO JE POČEO

RASPADA SE ĐILASOV SZS Otkazuju poslušnost, hoće izbore! Zelenovića nazvali pi*kom, Petrović uzvratio: Mrš u p. MATERINU

Politika -

Neki funkcioneri protive se odluci da se ne ide u trku na lokalu,
posebno Nebojša Zelenović i Saša Paunović, koji bi da zadrže vlast. Đilas im poručio da napuste SZS

Savez za Srbiju (SZS), koji predvodi Dragan Đilas, puca po šavovima i sve je izvesnije da će se raspasti pre početka kampanje za predstojeće izbore, otkriva Kurir.

U opstanak tog opozicionog bloka ne veruju više ni njegovi članovi, među kojima su i DS Zorana Lutovca, NS Vuka Jeremića, Dveri Boška Obradovića, Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića.

Ko gleda svoje du*e

Nije nepoznato da u SZS od početka stvari ne funkcionišu, ali nepremostivi kamen spoticanja je neslaganje o učešću na izborima. Pojedini funkcioneri SZS ne žele da bojkotuju izbore na lokalu. Najglasniji su demokrata Saša Paunović, koji vodi Paraćin, i Zelenović, gradonačelnik Šapca, jer žele da tamo zadrže vlast. Đilas pak ne odustaje od stava da je izlazak na lokalne izbore izdaja. Prete im i izbacivanjem iz SZS.

- Teško će SZS da opstane do marta, a naročito posle burnog sastanka u utorak, kad su Paunović i Zelenović rekli da lokalni izbori ne treba da se dovode u pitanje i da ne treba da se odreknu vlasti. Skočio je Mlađan Đorđević i rekao da to ne dolazi u obzir i da je bojkot opšti. Oni su počeli da se opiru, ali je Mlađa rekao „ko izađe taj je izdajnik i sve će imati protiv sebe“. Paunović i Zelenović su demonstrativno napustili sastanak - priča izvor Kurira i nastavlja:

foto: Damir Dervišagić

- Mlađa je nastavio da ih vređa, rekao da je Zelenović pi*ka, kako samo gleda svoje du*e... Skočio je onda Dušan Petrović i rekao Đorđeviću „teraj se u pi*ku materinu“ i izašao i on. Inače, pre neke dve-tri nedelje, Zelenović je rekao Đilasu da hoće da ide na izbore, a ovaj mu je uzvratio: „Okej, ali prvo izađi iz SZS, pa radi šta hoćeš“.

Nije zanemarljivo, dodaje naš sagovornik, da je Paunović, kao zamenik lidera DS, praktično okrenuo leđa šefu Lutovcu.

Lobiranje po odborima

- Paunović se video s Lutovcem u stranci i žestoko su se posvađali. Lider DS insistirao je da mora da se poštuje dogovor i da nema izbora nigde. Paunović je to odbio. Pucaju po svim šavovima - priča naš sagovornik i ističe:

- Ovo je krah bojkota pre nego što je i počeo. Paunović i Zelenović teraju po svom. Lobiraju među svojim odborima da se izađe na lokalne izbore. Bili su pre neki dan na jugu Srbije - Nišu, Vranju, Vladičinom Hanu, Leskovcu i Prokuplju.

Politički analitičar Milan Nikolić ne isključuje mogućnost da se SZS ugasi do proleća.

- Teško može da opstane sa takvim razlikama i u ovom punom sastavu. Ne razumem ideju bojkota, za njih je pametnije da izađu na izbore i pobede gde mogu - rekao je Nikolić.

Zelenović, Paunović, Lutovac nisu odgovorili na pozive i pitanja Kurira.

Čomićeva se vratila u parlament

PREKINULA BOJKOT

foto: Marina Lopičić

Poslanica DS Gordana Čomić, koja je mesecima, kao i ostale demokrate, bojkotovala parlament, juče se vratila u skupštinsku salu, gde je obrazlagala svoje predloge zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima, koji predviđaju da na izbornim listama bude 40 odsto žena. Parlamentarci su juče raspravljali i o predlozima zakona da se izborni cenzus smanji sa pet na tri odsto. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će poslanička grupa SNS podržati izmene zakona koje je predložila Čomićeva.

(Kurir.rs / Biljana Bojić / Foto: Zorana Jevtić, Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track