SAVEZ ZA SRBIJU KRIJE PRAVI PLAN! Saša Paunović: Idem na izbore u Paraćinu, dogovor je još od avgusta
Foto: Beta / Luka Filipović, Zorana Jevtić

Opšte rasulo

SAVEZ ZA SRBIJU KRIJE PRAVI PLAN! Saša Paunović: Idem na izbore u Paraćinu, dogovor je još od avgusta

Politika -

Sasvim je izvesno da bojkota neće biti ni u Šapcu, jer je gradonačelnik tog grada napustio SZS i nagovestio da će njegova stranka Zajedno za Srbiju učestvovati na lokalnim izborima

Bojkot predstojećih izbora, koji zagovara Savez za Srbiju Dragana Đilasa, zaobići će i Paraćin.

Zamenik predsednika DS Saša Paunović, koji vodi ovu opštinu, najavio je da će učestvovati na lokalnim izborima, jer je, kako tvrdi, takav dogovor postigao još u avgustu prošle godine.

- Lokalne izbore organizuju opštinske izborne komisije koje održavaju sastav lokalne skupštine, koju ne bojkotujemo (po sporazumu). Takođe, lokalne samouprave o kojima je reč podržavaju rad lokalnih medija i oni rade profesionalno.

Dakle, situacija nije ista i već postoji presedan... Nije mi niko ništa obećao, nego sam se dogovorio pre proglašenja bojkota da će se, ukoliko pregovori ne uspeju i ostane odluka o bojkotu, primeniti isti presedan kao kod bojkota lokalnih skupština, i to zbog argumenata koji postoje u slučaju ovih lokalnih samouprava - objasnio je on na Tviteru.

Sasvim je izvesno da bojkota neće biti ni u Šapcu, jer je gradonačelnik tog grada napustio SZS i nagovestio da će njegova stranka Zajedno za Srbiju učestvovati na lokalnim izborima.

ZZS je prekjuče odlučio da naredne dve nedelje neće učestvovati u radu SZS.

Kurir.rs/ I. K. Foto: Beta / Luka Filipović, Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track