ZAHTEV OPOZICIJE: Obradović i Živković traže smenu Vulina
Foto: Zorana Jevtić

konferencije u skupštini

ZAHTEV OPOZICIJE: Obradović i Živković traže smenu Vulina

Politika -

Predsednici opozicionih partija Nove stranke i Dveri, Zoran Živković i Boško Obradović, izneli su danas tvrdnje da "slučaj Nedeljnik" pokazuje da su lideri opozicije na merama tajnog prisluškivanja i ocenili da bi ministar odbrane Aleksandar Vulin trebalo da bude smenjen.

Oni su na odvojenim konferencijama za štampu ove zahteve zasnovali na "slučaju" kada je ministar Vulin komentarisao tekst nekadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, navodeći da je objavljen u Nedeljniku, što je Nedeljnik demantovao, ali i i izrazio sumnju u to da je neko presreo elektronsku prepisku između njengovih urednika i Šutanovca, koji im je ponudio takav tekst.

Uprkos tome što je Ministarstvo odbrane uputilo izvinjenje listovima Kurir i Nedeljniku navodeći da je reč o grešci njihovog PR tima, koji je naveo da je reč o tekstu u Nedeljniku, a da se reakcija odnosila na tekst u Kuriru, za Živkovića, kako je rekao, nema nikakve sumnje da je izvršen nezakonit upad u prepisku Dragana Šutanovca i urednika Nedeljnika.

On je rekao da je protivzakonito, i kako kaže, ne radi se tako, jer postoji vrlo jasna procedura kako se neko prati.

Za Boška Obradovića ovo je bila prilika da kaže da su lideri opozicije u nekoliko navrata tvrdili da su na merama prisluškivanja i tajnog praćenja od odeljenja za posebne akcije pri Službi za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Kaže da je "slučaj Nedeljnik" nastavak takvog ponašanja i smatra da je ova afera, kako je nazvao, dovoljna za smenu ministra odbrane, ali, smatra, i kompletne vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track