Najnovije vesti

TRAMP POHVALIO SVOG IZASLANIKA: Grenel odlično radi posao u Srbiji
Foto: EPA Andrej Cukic

Poverenje

TRAMP POHVALIO SVOG IZASLANIKA: Grenel odlično radi posao u Srbiji

Politika

Tramp kaže da će Grenel nesmetano obavljati tri funkcije

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je da njegov čovek od poverenja Ričard Grenel, koga je postavio za v. d. svih obaveštajnih službi u Americi, fantastično obavlja posao koji mu je poveren u Srbiji i Nemačkoj i da će zato ostati na i funkciji ambasadora SAD u Berlinu i izaslanika predsednika SAD za mirovne pregovore Beograda i Prištine.

Tramp kaže da će Grenel nesmetano obavljati tri funkcije.

- Ambasador će nastaviti da radi taj posao pošto ga dobro radi. Dobro zna zvaničnike, obavio je fantastičan posao u obe zemlje - rekao je Tramp. Šef Bele kuće naglasio je da Grenel uživa njegovo „puno poverenje“ i postiže „neverovatne dogovore“.

Podsetimo, izvor Kurira iz diplomatskih krugova naveo je da će Grenel biti imenovan za novog potpredsednika ili državnog sekretara SAD ukoliko do američkih izbora u novembru reši kosovsko pitanje.

- Cilj Grenela je postizanje dogovora koji se odnosi na poboljšanje odnosa i ekonomsku saradnju, ali ne i na politički dogovor, tj. priznanje Kosova. Trampu je stalo da se ovo pitanje reši. Grenel je realističan, pa tako prvi put u poslednjih 30 godina SAD nisu isključive i na strani Albanaca.

Naprotiv, Grenel je na nedavnom bezbednosnom forumu u Minhenu odbio da se zvanično sastane s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem jer, uprkos zahtevima Vašingtona, Priština nije ukinula takse. Grenel veoma poštuje predsednika Aleksandra Vučića i uvažava njegov trud da se dođe do prihvatljivog rešenja - naveo je izvor.

Kurir.rs/ K. V.  Foto: EPA Andrej Cukić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...