VUČIĆ: Političari su hteli da se zatvore škole, ali je struka rekla da sada nije vreme za to
Foto: Zorana Jevtić

mora se reagovati u pravom trenutku

VUČIĆ: Političari su hteli da se zatvore škole, ali je struka rekla da sada nije vreme za to

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija donositi mere u borbi protiv koronavirusa u skladu sa razvojem situacije i istakao da ne treba odluke donositi unapred, već da se mora reagovati u pravom trenutku pravom merom.

Upitan koje mere će Srbija preduzeti u slučaju proglašenja pandemije, Vučić je rekao da će u narednom periodu država imati sastanke sa stručnjacima iz zdravstva i da će reagovati u skladu sa situacijom.

"Važno je da ljudi znaju da ne mogu unapred da se donose mere i da se unapred ide u izolaciju. To je tek katastrofa za zemlju. Morate u pravom trenutku da reagujete pravom merom", rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da će država slušati struku.

Kao primer je naveo da su svi političari, koji su bili na sastanku sa predstavncima zdravstvenih službi koje su uključene u borbu protiv koronavirusa, bili za to da se zatvore škole, ali da su lekari rekli da sada nije vreme za to.

"Osećam potrebu da štitim nekog lekara kojem političar soli pamet šta je virusologija, iako on ne zna ni sta je politički sistem, a kamoli virusologija", rekao je Vučić.

Podsetio je i da je danas nemačka kancelarka Angela Merkel saopštila da će verovatno 60 do 70 odsto populacije te zemlje biti zaražno virusom, ali da nije unosila paniku zbog toga.

Kaže da je problem to što će zdravstveni radnici biti u nekom trenutku umorni i da o tome država mora da vodi računa.

Vučić je rekao i da će sigurno biti mrtvih od koronavirusa, ali i podsetio da je u vreme svinjskog gripa 2009. godine umrlo 137 osoba, a da su i ove godine umirali građani od sezonskog gripa.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja