LIDER DVERI GUBI PODRŠKU: Boška Obradovića napustili najbliži saradnici
Okreću mu leđa... Boško Obradović, Foto: Tamara Trajković

Kolaps

LIDER DVERI GUBI PODRŠKU: Boška Obradovića napustili najbliži saradnici

Politika -

Lidera Dveri Boška Obradovića napuštaju i najbliži saradnici! Dvojica dverjana Jugoslav Kiprijanović i Radoš Pejović, dojučerašnji saradnici od poverenja lidera Dveri, prošle nedelje su podneli ostavku na funkcije u tom pokretu.

Kiprijanović je, naime, bio administrator Gradske organizacije Dveri u Beogradu, dok je Pejović bio administrator Pokrajinske organizacije stranke u Vojvodini. Obojica su 21. maja podnela ostavke. Iako smo juče pokušali da dobijemo komentar dvojice pomenutih dverjana, do zaključenja ovog broja nismo uspeli da stupimo u kontakt s njima.

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje za Kurir da je ovo očigledno posledica nepromišljenog i konfuznog štrajka glađu lidera Dveri, kao i bliskog vezivanja za politiku SZS:

- Neuspeh bojkota i nemoć da se animiraju širi slojevi stanovništva logično vode ka razmiricama, sukobima i krahu Dveri.

Poslanik SNS Marko Parezanović za Kurir podseća da je Obradović odavno dugogodišnje saradnike zamenio za lidera SSP Dragana Đilasa i da će mu samo on na kraju ostati.

- U njegovom delovanju nema nikakvog principa niti ideologije, od Dveri je napravio privatnu firmu, iz koje beži svaki pošteni hrišćanin - kaže Parezanović.

Inače, pokret Dveri saopštio je juče da su još tri člana dobila pozive za saslušanje u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu zbog nasilja ispred Skupštine.

Kurir.rs/ I. Žigić Foto: Tamara Trajković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track