BALŠA BOŽOVIĆ POZIVA LUTOVCA: U DS ima podela, ali treba spustiti tenziju, povući kriivčne prijave protiv funkcionera
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

previranja

BALŠA BOŽOVIĆ POZIVA LUTOVCA: U DS ima podela, ali treba spustiti tenziju, povući kriivčne prijave protiv funkcionera

Politika -

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da u toj stranci ima političkih podela, ali da treba spustiti tenziju, zbog čega je pozvao predsednika stranke Zorana Lutovca da povuče krivične prijave koje su podnete protiv funkcionera DS.

Božović je za N1 rekao da sukobi unutar DS nisu lična stvar, kao i da "te prijave treba da se povuku, a stvar ne treba da idu nikako u lično".

Situacija se može rešiti Izbornom skupštinom na kojom bi se sukobila različita politička gledišta, rekao je Božović i dodao da veruje da će se DS ujediniti jer je to bitna stavka za rušenje režima.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Beta / Branislav Božić, Ana Paunković

- Mi danas imamo situacije da neke opozicione stranke izlaze na izbore a neke bojkotuju. Mislim da nakon ovih izbora doći do stanovišta da je jedino jaka ujedinjena Demokratska stranka pretpostavka rušenja ovog režima, naglasio je Božović.

Demokratska stranka je "bez Glavnog odbora" već osam meseci i da taj problem treba rešiti "jednom sveopštom Skupštinom ujedinjenja svih demokrata".

Božović je rekao da je bio manjini kod odluke DS o bojkotu, ali da je poštovao odluku većine.

- Ideja bojkota kada svi ne bojkotuju izbore je ideja koja ne može nešto da doprinese, ili da napravi neki rezultat, ocenio je Božović.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track