VUČIĆ U MOSKVI O SASTANCIMA KOJI GA ČEKAJU: Ne očekujem Trampa, biće teški razgovori u Briselu i Vašingtonu, mora se ići
Foto: Printscreen Pink

susret sa predsednikom rusije

VUČIĆ U MOSKVI O SASTANCIMA KOJI GA ČEKAJU: Ne očekujem Trampa, biće teški razgovori u Briselu i Vašingtonu, mora se ići

Politika -

Predsednik Srbija Aleksandar Vučić je posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izjavio da će Putin doći u Beograd u oktobru na svečanost završetka Hrama Svetog Save. On je rekao i da je sa Putinom razgovarao o idejama i načinima za rešavanje kosovskog problema.

- Razgovarali smo o svim ključnim pitanjima. Dobio sam izuzetne savete od predsednika Putina - rekao je Vučić.

foto: Printscreen Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne veruje da će se američki predsednik Donald Tramp pojaviti na sastanku predstavnika Beograda i Prištine, koji će u subotu biti održan u Beloj kući.

Tramp bi se pojavio da može da se dođe do nekog rešenja, rekao je Vučić u Moskvi, uz konstataciju da će sastanak biti posvećen ekonomiji.

- Govorili su da ću na Vidovdan potpisati nezavisnost Kosova. Sada to više, posle parlamentarnih izbora, ne pominju, izjavio je Vučić.

U četvrtak i petak u Briselu,pa onda pravo u Vašington

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će u četvrtak otputovati u Brisel, gde će razgovarati sa najvišim predstavnicima EU, a odatle u Vašington.

- U četvrtak uveče ću se sa sastati, između ostalih, sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, a u petak, pretpostavljam, sa Sarl Mišelom, nadam se i da će naš veliki prijatelj Donald Tusk imati vremena da nas primi, i naravno sa Miroslavom Lajčakom. Kada završim te sastanke, pravac na aerodrom u Vašington, rekao je on.

Upitan koje je njegovo mišljenje vezano za takmičenje EU i SAD u pronalaženju rešenja za kosovski problem, kazao je da je Srbija mala, ali uspravna zemlja, koja mora da vodi računa da se malo kome zameri, ali uvek zaštiti svoje vitalne i državne interese.

- To da sve znam kao svi Srbi, čak i da znam, ne moram sve da kažem, dodao je on.

Na pitanje da li je tačno pisanje pojedinih medija da će se na sastanku u Vašingtonu pojaviti i američki predsednik Donald Tramp, Vučić je kazao da ne veruje u to i dodao da bi se američki predsednik pojavio ako bi se došlo do nekog rešenja.

- Mislim da je Ričard Grenel potvrdio da će se razgovori voditi o ekonomskim odnosima, podvukao je on.

foto: Printscreen Pink

Vučić je kazao da nije slučajnost što su Amerikanci podržali ideju mini Šengena, jer on donosi bolji život Balkanu, slobodan protok robe, kapitala, usluga i ljudi, čime bi ljudi zaboravili na sve nedaće i pošasti.

- Ta ideja je velika, bez obzria što je jednim delom srpska, pa je zbog toga neki odbacuju. Naučili smo 90-tih da se sve odbaci što ej srpsko. Ima vremena to je budućnost, naglasio je on.

Vučić: Teški razgovori u Vašingtonu,ali zato smo birani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će u Vašingtonu imati teške razgovore, ali da narod ni ne bira nekog zbog lepih stvari, već da se bori i vodi računa o našim nacionalnim interesima.

On je posle razgovra sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi rekao da nikome neće biti prijatni ti razgovori, niti je prijatno da se sretne sa predstavnicima Prištine, ali da se na razgovore mora ići.

Upitan da li očekuje nove provokacije Prištine, kaže da ga to ne zanima i oni koji govore "neću ovo, neću ono", to rade ako imaju neki psihološki problem.

"Ako imate sigurnost u sebe, ne treba vam to", rekao je Vučcih.

foto: Printscreen Pink

On je napomenuo i da se pričalo o tome da će na Vidovdan potpisati nezavisnost Kosova, ali da posle izbora i onoga što je najavio Ričard Grenel da će se razgovarati o ekonomskim temama, sada to više ne pominju, ali se niko posle toga nije ni izvinio.

Ponovio je i da je sa Putinom do sada imao 17 susreta i da je današnji bio jedan od najboljih.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track