NAPADNUTI NOVINARI U NIŠU: Demonstranti napali ekipu RTS u Nišu, kolege im pritekle u pomoć
Foto: Kurir/M.S.

NAPADNUTI NOVINARI U NIŠU: Demonstranti napali ekipu RTS u Nišu, kolege im pritekle u pomoć

Politika -

NIŠ - Učesnici protesta u Nišu napali su večeras ekipu Radio-televizije Srbije (RTS) koja je pokušala da se uživo uključi u program, ali su snimatelj i novinarka prošli bez povreda.

Demonstranti su novinarku i snimatelja okružili u Voždovoj ulici nedaleko od centru grada, vređali ih i vukli kablove mikrofona i kamere, a neko od okupljenih je snimatelja pogodio flašom u glavu.

Ekipi RTS priskočile su u pomoć kolege iz Južnih vesti, nakon čega su demonstranti nastavili dalje protestnu šetnju do zgrade MUP. Okupljeni su ispred zgrade skandirali "uhapsite Vučića", "idemo u Beograd", a da bi izbegli sukobe sa demonstranti policajci su se povukli u hol zgrade.

Protestu ispred zgrade MUP prethodila je protestna šetnja centralnim gradskim ulicama i protestna okupljanja ispred zgrade Skupštine grada, Gradske kuće i prostorija SNS, koje su demonstranti gadjali kamenicama i voćem.

Demonstranti su prošetali i do Kliničkog centra, a zaposlene su pozdravili dugim aplauzom i skandiranjem "šampioni". Učesnici protesta razišli su se nešto pre 23 časova.

Kurir.rs/Beč

Foto Kurir/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track